Σοκομπανάνα
Γρήγορο και απολαυστικό επιδόρπιο, έτοιμο σε 15 λεπτά!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Βγάλτε το από το ψυγείο 15 λεπτά πριν το σερβίρετε. Εγώ χρησιμοποιώ πορτοκαλάδα και κρέμα με γεύση πορτοκάλι.
Υλικά
-
1 μπανάνα
-
1 αναψυκτικό 500ml
-
1 κρέμα γιώτης
-
150 γρ. κουβερτούρας
-
2 κ.γ. ζαχαρη αχνη
-
1 πακέτο μπισκότα μιράντα
-
2 φλυτζάνια γάλα εβαπορε
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρι, προσθέτουμε το γάλα και την άχνη.
-
2
Σπάμε τα μπισκότα σε πολύ μικρά κομματάκια και τα προσθέτουμε στη σοκολάτα.
-
3
Χωρίζουμε το μίγμα σε 6 μπολ παγωτού ή ποτήρια σαμπάνιας.
-
4
Κόβουμε λεπτές φέτες τη μπανάνα και τις απλώνουμε πάνω στη στρώση σοκολάτας.
-
5
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το αναψυκτικό με τη κρέμα γιώτης μέχρι να πήξει (προσθέτω αν θέλω λίγη ζάχαρη).
-
6
Μόλις κρυώσει λίγο το απλώνουμε πάνω από τις μπανάνες.
-
7
Αφήνουμε στο ψύγείο για 1 ώρα.
Σχόλια (15)