Σοκοταρτάκια με φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα
Αγόρασα φυστικοβούτυρο να δοκιμάσω, αλλά τελικά δεν μου άρεσε καθόλου! Έτσι προσπαθούσα να βρω μια συνταγή να το χρησιμοποιήσω για να μην το πετάξω! Και την βρήκα!! Με απλά υλικά, εύκολη εκτέλεση και πραγματικά πολύ νόστιμη!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να τα διατηρήσουμε στο ψυγείο για 1 εβδομάδα και στην κατάψυξη για 1 μήνα.Την συνταγή την βρήκα στο site του Άκη Πετρετζίκη. Μπράβο ρε Άκη!!
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε την σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο σκεύος που έχουμε τοποθετήσει πάνω σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ρευστή.
-
2
Αφήνουμε στην άκρη το μπολ για να κρυώσει λίγο η σοκολάτα και να γίνει χλιαρή. Αυτό το κάνουμε γιατί αν η σοκολάτα είναι πολύ ζεστή, το αποτέλεσμα θα είναι να σπάει η «τάρτα».
-
3
Τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψί για muffins με 12 θέσεις, ή και λιγότερες, χάρτινες θήκες μιας χρήσεως.
-
4
Βάζουμε σε κάθε θήκη δύο κουταλάκια του γλυκού από την ποσότητα της λιωμένης σοκολάτας και διπλώνουμε στη μέση τη χάρτινη θήκη. Οταν την ανοίξουμε ξανά θα έχει καλυφθεί όλη εσωτερικά από ένα λεπτό στρώμα σοκολάτας. Επειτα βάζουμε λίγη επιπλέον σοκολάτα στη βάση της θήκης.
-
5
Βάζουμε το ταψί στην κατάψυξη για 5 λεπτά.
-
6
Γεμίζουμε κάθε θήκη με 2 γεμάτα κουταλάκια του γλυκού από το φυστικοβούτυρο και από πάνω βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα φράουλα ή μέλι. Καλύπτουμε με την υπόλοιπη σοκολάτα, «σφραγίζοντας» τα ταρτάκια.
-
7
Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ισιώνουμε την πάνω πλευρά.
-
8
Βάζουμε τις φόρμες στην κατάψυξη για 30-45 λεπτά.
-
9
Αφαιρούμε τις χάρτινες θήκες και σερβίρουμε.
Σχόλια (2)