κύρια φωτογραφία συνταγής Σωλήνες γκρατιναρισμένοι με άρωμα πορτοκαλιού

Σωλήνες γκρατιναρισμένοι με άρωμα πορτοκαλιού

4 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
ggr
ggr @george
Athens

Ένα νοστιμότατο ορεκτικό με ελάχιστες θερμίδες ανά συνταγήΨάχνετε για ένα ορεκτικό με θαλασσινά, κατάλληλο για μία γιορτή; Θα θέλατε να είναι έξω από τα πολυφορεμένα στρείδια και πιο εμφανίσιμο από τα χτένια; Να είναι ελαφρύ και να έχει ξεχωριστή γεύση; Και θέλετε ταυτόχρονα να έχει ωραία και πρωτότυπη εμφάνιση; Λοιπόν, αυτά τα “ξυράφια” (ουφ, βαρέθηκα να τους λέω όλο “σωλήνες” και “σωλήνες”. Διαφήμιση του Πετζετάκη κοντεύω να γίνω …..), αρωματισμένα με πορτοκάλι και αρωματικά βότανα, θα μπορούσαν να είναι η συνταγή που κάνει για σας.Τα “ξυράφια” είναι πλούσια σε ιώδιο και πολύ χαμηλά σε θερμίδες100 για κάθε 100 γραμμάρια. Αυτή η συνταγή, των περίπου 60 θερμίδων ανά μερίδα, θα αφήσει στους καλεσμένους σας, εκτός από μία υπέροχη γευστική ανάμνηση, και την αίσθηση ότι είναι πολύ ελαφρείς.

Λίγα μυστικά ακόμα

Κρασάκι; Κάποιο λευκό και ξηρό. Τους αξίζει κάποιο καλό.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 30 σωλήνες
  2. το πράσινο μέρος από 3-4 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια
  3. 1 μικρό ματσάκι θυμάρι φρέσκο (περί τα 20 γρ)
  4. τον βολβό από 1 μεγάλο φρέσκο κρεμμύδι
  5. 4 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο (περί τα 40 ml)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε καλά τους σωλήνες σε πολύ κρύο και αλατισμένο νερό, για ένα δίωρο και στη συνέχεια τους ανοίγουμε.

  2. 2

    Πλένουμε και τα χορταρικά και το πορτοκάλι.

  3. 3

    Ψιλοκόβουμε την φλούδα του πορτοκαλιού μαζί με όλα τα αρωματικά χόρτα μας.

  4. 4

    Ανακατεύουμε το τρίμα πορτοκαλόφλουδας – αρωματικών μαζί με την τριμμένη φρυγανιά.

  5. 5

    Τοποθετούμε τους σωλήνες πάνω σε ένα χαμηλό ταψάκι φούρνου (ίσως αυτό που δίνεται μαζί με την κουζίνα κατά την αγορά της).

  6. 6

    Απλώνουμε το τρίμα πάνω στους σωλήνες, εν’ όσο προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

  7. 7

    Ραντίζουμε τους σωλήνες με λίγο λάδι, για να γκρατιναριστούν καλά.

  8. 8

    Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψένουμε για 5-6 λεπτά, όχι περισσότερο για να μη σκληρύνει το κρέας τους.

  9. 9

    Μοιράζουμε στα πιάτα σερβιρίσματος και τους ρίχνουμε από πάνω τον χυμό μισού λεμονιού, αλλά και λίγο χυμό από το πορτοκάλι.

  10. 10

    Σερβίρουμε τα “ξυράφια” μας ζεστά-ζεστά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

ggr
ggr @george
στις
Athens