Σωλήνες γκρατιναρισμένοι
Ένα ορεκτικό ελαφρύ και εύκολο στη παρασκευή του
Λίγα μυστικά ακόμα
Κρασάκι? Κάποιο λευκό και ξηρό. Τους αξίζει κάποιο καλό.
Υλικά
-
20 σωλήνες
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό (περί τα 20 γρ.)
-
2 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο (περί τα 20 ml)
-
150 γρ. τριμμένη φρυγανιά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς
-
2
Πλένουμε καλά τους σωλήνες (βλ. οδηγίες) και τους ανοίγουμε, με προσοχή για να μη σπάσουν.
-
3
Τους τοποθετούμε πάνω σε ένα χαμηλό ταψί φούρνου και τους πασπαλίζουμε με την φρυγανιά, στην οποία έχουμε ανακατέψει τον μαϊντανό και το σκόρδο, ψιλοκομμένα.
-
4
Από πάνω ρίχνουμε λίγο-λίγο, σαν τρίχα, το λάδι.
-
5
Τους βάζουμε να γκρατιναρισθούν για 5 λεπτά και να αποκτήσουν μία τραγανή κρούστα (προσοχή, αν μείνουν περισσότερο σκληραίνουν)
-
6
Τους σερβίρουμε πολύ ζεστούς.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)