Σολομός με πέννες
Σολομός, μαγειρεμένος με κρέμα γάλακτος και ότι ζυμαρικό θέλετε. Εναλλακτική άποψη για το ψάρι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το έφαγα για πρώτη φορά στο σπίτι της φίλης μου Ρενατε, στο Έσσεν της Γερμανίας.
Υλικά
-
1 φέτα φρέσκου σολομού περίπου μισού κιλού
-
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-
0.5 φλυτζανι ψιλοκομμένο άνιθο
-
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
-
250 γρ. κρέμα γάλακτος
-
πέννες, ή ότι άλλο ζυμαρικό θέλετε
-
τυρί τριμμένο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε σε κατσαρόλα το κρεμμυδάκι με το λάδι και το τσιγαρίζουμε ελαφρά.
-
2
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφού ζεσταθεί προσθέτουμε το σολωμό χωρίς την πέτσα του και αφού έχουμε βγάλει το κεντρικο κόκκαλο. (αυτό μπορεί να γίνει και ευκολοτερα αφού το ψάρι ψηθεί)
-
3
Αφήνουμε να σιγοβράσει προσθέτοντας φρέσκο πιπέρι και λίγο αλάτι.
-
4
Αφού βράσει με ένα πηρούνι διαλυουμε την σάρκα του ψαριού σε κομματάκια. (σε αυτή τη φάση μπορούμε να βγάλουμε τα κόκκαλα και την πέτσα)
-
5
Όταν η σάλτσα πήξει προσθέτουμε τις πέννες που τις έχουμε βράσει αλ ντέντε
-
6
Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τον άνιθο.
-
7
Σερβίρουμε καυτό και ρίχνουμε τυρί τριμμένο
Σχόλια (18)