DonLoufas
DonLoufas @Chef_Kcharoglou

Λίγα μυστικά ακόμα

Την σάλτσα μπορείτε να την περάσετε από μπλέντερ αν θέλετε. Tα λαχανικά της γαρνιτούρας μπορείτε να τα γλασσάρετε με λίγο βούτυρο, ζάχαρη και ζωμό.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6-7 άτομα
  1. Για το σολομό
  2. 2 φιλέτα σολομού περίπου 1 ½ κιλά
  3. 1/4 ματσάκι μαϊντανό
  4. 1/4 ματσάκι δυόσμο
  5. 1/4 ματσάκι άνηθο
  6. 1/4 ματσάκι βασιλικό
  7. ξύσμα από 2 λεμόνια
  8. 2 λεμόνια σε ροδέλες
  9. 1/4 κιλό ελιές πράσινες γεμιστές με πιπεριά
  10. Αλάτι και πιπέρι χοντροτριμμένα
  11. Για τη σάλτσα
  12. 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  13. 1/2 ματσάκι ρόκα
  14. 1/2 ματσάκι άνηθο
  15. 1/2 ματσάκι βασιλικό
  16. 1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  17. 2 κ.σ. κάππαρη ψιλοκομμένη
  18. 2 κ.σ. αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
  19. 6 φιλέτα αντσούγιας ψιλοκομμένα
  20. 3-4 κ.σ. ξύδι από κρασί
  21. 3 κ.σ. σούπας μουστάρδα ντιζόν ή 2 κ.σ. μουστάρδα απλή και 1 κ.σ. μαγιονέζα
  22. Αλάτι και πιπέρι
  23. Για τη γαρνιτούρα
  24. 1/2 κιλό πατάτες μπέϊμπι με τη φλούδα βρασμένες
  25. 1/2 κιλό βρασμένα παντζάρια με τα φύλλα τους και μικρούς βολβούς
  26. 1/2 κιλό καρότα μπέϊμπι βρασμένα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια επίπεδη επιφάνεια τοποθετούμε 6 κομμάτια σπάγκο μήκους 50 εκ. σε απόσταση 5 εκ. τη μία από την άλλη και τοποθετούμε το ένα φιλέτο πάνω τους με την πέτσα από κάτω.

  2. 2

    Ραντίζουμε το φιλέτο με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.

  3. 3

    Απλώνουμε πάνω στο φιλέτο το μισό ξύσμα λεμονιού και τα χορταρικά χοντροκομμένα. Στη συνέχεια τοποθετούμε τις ελιές.

  4. 4

    Καλύπτουμε με το άλλο φιλέτο το οποίο έχουμε ραντίσει επίσης με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώσει και καλύψει με το υπόλοιπο ξύσμα.

  5. 5

    Δένουμε τα φιλέτα με τους σπάγκους κάνοντας τα σάντουΪτς.

  6. 6

    Αλείφουμε τα φιλέτα εξωτερικά με λάδι και αλατοπιπερώνουμε.

  7. 7

    Τοποθετούμε τα ψάρι σε λαδόκολλα, βάζουμε από πάνω τις ροδέλες λεμονιού, το τυλίγουμε και το ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180ο βαθμούς. Όταν ψηθεί αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγο και κόβουμε σε μερίδες

  8. 8

    Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα υλικά της σάλτσας και ανακατεύουμε.

  9. 9

    Σερβίρουμε τοποθετώντας λίγα παντζάρια σαν φωλιά στο πιάτο, το ψάρι πάνω στη φωλιά, 2-3 πατατούλες στο πλάι και λίγη από τη σάλτσα πάνω στο ψάρι και στις πατάτες.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

Rosie
Rosie @cook_8450787
Αν δεν κάνω λάθος, πρόκειται για συνταγή του Jamie Oliver, νομίζω από το 30 minutes meals.

Πιστεύω ότι καλό είναι να αναφέρουμε τις πηγές και τις εμπνεύσεις μας...

Από

DonLoufas
DonLoufas @Chef_Kcharoglou
στις