Σολομός με χυλοπιτάκι
Ένα γρήγορο και πολύ νόστιμο φαγάκι που αρέσει πολύ ακόμα και σε μικρά παιδιά
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να το φτιάξετε και χωρίς ελαιόλαδο για μια έξτρα υγιεινή απόλαυση κάνοντας την ίδια ακριβώς διαδικασία σε αντικολλητικό σκεύος και προσθέτοντας το ελαιόλαδο στο τέλος αφού μαγειρευτεί και εφόσον το επιθυμείτε. Καλή επιτυχία.
Υλικά
-
4 φέτες σολομού (1 συσκευασία κατεψυγμένος όπως πωλείται στα σούπερ μάρκετ)
-
2 καρότα
-
1 κρεμμύδι
-
250 γρ. χυλοπιτάκι
-
χυμό από 2 πορτοκάλια
-
4 κούπες βραστό νερό
-
ελαιόλαδο
-
αλάτι
-
2 σποράκια κάρδαμο
-
1/2 κ.γ. κάρυ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και τα καρότα και τα ψιλοκόβουμε.
-
2
Σε ένα αντικολλητικό σκεύος που θέλουμε να είναι χαμηλό και φαρδύ ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε ελαφρά τα καρότα με το κρεμμύδι.
-
3
Στην συνέχεια προσθέτουμε τις φέτες του σολομού και σωτάρουμε πάλι ελαφρά και από τις δύο πλευρές του.
-
4
Σβήνουμε με τον χυμό από τα 2 πορτοκάλια και προσθέτουμε σίγουρα τις 2 κούπες βραστό νερό λίγο αλάτι, το κάρδαμο και το κάρυ.
-
5
Συνεχίζουμε ρίχνοντας το χυλοπιτάκι και μειώνοντας την φωτιά λίγο. Φροντίζουμε να ανακατεύουμε συχνά το φαγάκι μας προσέχοντας να μην χαλάσουμε τον σολομό που είναι πολύ αφράτος. Στην πορεία θα χρειαστεί να προσθέσουμε και άλλο βραστό νερό μέχρι να βράσει το χυλοπιτάκι. Υπολογίζω ότι δεν θα χρειαστεί πάνω από 1 με 2 ακόμα κούπες. Αυτό το βλέπουμε με το μάτι.
-
6
Το φαγάκι μας είναι έτοιμο όταν το χυλοπιτάκι μας έχει βράσει και έχει πιει όλα τα υγρά.
Σχόλια (2)