Σολομός στο φούρνο Νορβηγικά φτιαγμένoς
Στη Νορβηγία ο σολομός παραδοσιακά γίνεται στο φούρνο και σερβίρεται με βραστές πατάτες και αγγουροσαλάτα.Εύκολο, γρήγορο και υγειινό φαγητό για μικρούς και μεγάλους. Η ποιότητα του σολομού παίζει μεγάλο ρόλο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Ο σολομός δεν πρέπει να ξεραθεί, να στεγνώσει αλλά να είναι ζουμερός. Αντί για σκέτες βραστές πατάτες μπορεί κάποιος να φτιάξει πατατοσαλάτα με λάδι και λεμόνι.
Υλικά
-
800 γρ. φιλέτο σολομού Νορβηγίας
-
1/2 λεμόνι
-
αλάτι
-
8 μικρές πατάτες
-
1 αγγούρι μεγάλο
-
λευκό ξύδι
-
1 κεσεδάκι κρέμα fraiche
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
-
2
Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν σε μιά κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για περίπου μισή ώρα.
-
3
Αλατίζουμε το φιλέτο σολομού και τοποθετούμε πάνω του ροδέλες λεμονιού. Το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο φούρνο για 30 λεπτά.
-
4
Κόβουμε το αγγούρι σε πολύ λεπτές φέτες, το αλατίζουμε και το περιχύνουμε με το λευκό ξύδι.
-
5
Σερβίρουμε με κρέμα fraiche στο τραπέζι.
Σχόλια (24)