Σορμπέ φράουλας με βανίλια
Σορμπέ φράουλα αρωματισμένο με βανίλια.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η σκόνη βανίλιας πρέπει να είναι αυθεντική και όχι βανιλίνη. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λοβό βανίλιας ή αιθέριο έλαιο. Η ποσότητα της ζάχαρης (125-150 γρ) ποικίλει ανάλογα με το πόσο γλυκές είναι οι φράουλες ή και πόσο γλυκό θέλουμε το σορμπέ. Η βανίλια ουσιαστικά, πέρα από το να αρωματίσει διακριτικά το μίγμα, πάιζει και το ρόλο του εξισορροπιστή της οξύτητας των φρούτων (φράουλας -λάιμ και λεμονιού) και της γλυκύτητας της ζάχαρης. Η ποσότητα εξαρτάται από τα γούστα. Επειδή η σκόνη βανίλια έχει δυνατό άρωμα δεν το παρακάνουμε. Καλό είναι αφού το σορμπέ μας θα αρχίσει να πήζει, να το ανακατέψουμε όσες περισσότερες φορές μπορούμε. Ετσι η υφή του σορμπέ θα είναι ενιαία και θα αποφύγουμε τη δημιουργία περιττών κρυστάλλων πάγου.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βαζουμε το νερό μαζί με τη ζάχαρη στο μάτι της κουζίνας σε δυνατή φωτιά. Ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη.
-
2
Οταν αρχίσει να κοχλάζει ελαφρά ρίχνουμε το ξύσμα από το λάιμ και τη σκόνη βανίλιας.
-
3
Βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 3 λεπτά.
-
4
Αποσύρουμε από το μάτι και ρίχνουμε μερικές σταγόνες χυμό λάιμ στο ελαφρύ (αραιό) σιρόπι μας.
-
5
Αφήνουμε να κρυώσει.
-
6
Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τις φράουλες μαζί με χυμό από ένα λεμόνι.
-
7
Ρίχνουμε το σιρόπι στις φράουλες και αναδεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα στο μπλέντερ.
-
8
Βάζουμε σε δοχείο (μεταλλικό καλύτερα) το μίγμα μας και κατευθείαν στην κατάψυξη.
-
9
Ανα μία-μιαμιση ώρα βγάζουμε το σορμπέ μας και το ανακατεύουμε στο μπλέντερ. Αυτό πρέπει να γίνει τουλάχιστον 3 φορές μεχρι να παγώσει καλά.
Σχόλια