Σος και κρέμα καραμέλας

Bαθμολογία: 4.3333
       
 
3 ψήφοι
,


Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 φλ. ζαχαρη
  • 1/4 φλ νερό
  • 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 1 μικρή κρεμα γάλακτος
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Κρέμα γάλακτος
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το νερό και το λεμόνι
  2. Βράζουμε σε μετρια προς σιγανή φωτιά, χωρις ν΄ανακατεύουμε συνέχεια
  3. Μόλις σχηματιστεί καστανή ανοιχτη καραμέλα, αποσύρουμε απ΄τη φωτια, ριχνουμε τη κρεμα και ανακατεύουμε αμέσως
  4. Ως εδώ εχουμε μια ωραία σαλτσα καραμέλας
  5. Για τη κρέμα φτιάχνουμε τη συνταγή κρεμα ζαχαροπλαστικής! που υπαρχει στο site και προσθετουμε τη σος καραμελας, μολις κρυώσει.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη χρησιμοποιείτε για τουρτες, προφιτερολ, εκλερ.. Εχει ακριβως τη γευση όπως η καραμελα ζαχαροπλαστειου!

Σχετικές συνταγές

    5 Όλα

    #
    Σχόλιο από nikoula, 12-1-09  
    Ειναι αρκετα γευστική.
    Πρόσθεσα και 30γρ. βουτυρο στο τελός και μου αρεσε καλύτερα.
    #
    Σχόλιο από λωξαντρα, 3-3-09  
    εμενα με βουτυρο μου θυμιζει τις καραμελες βουτυρου!
    θα τη φτιαξω καποια στιγμη βημα-βημα και θα γεμισω σουδακια..προφιτερολ καραμελας!..θα βαλω βουτυρο αντι κρεμα γαλακτος στο μισο μιγμα της σος για να γινει σα σιροπι απο πανω απ τα σουδακια..
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 8-3-09  
    Το έκανα με εβαπορέ αντί για κρέμα γάλακτος και είναι σούπερ! Θα τη βάλω σε κρέμα ζαχαροπλαστικής και σε ατομικά μπωλάκια με μπισκότο τριμμένο από κάτω! ΚΟΛΑΣΗΗΗΗΗΗ!!!!
    #
    Σχόλιο από pvasileiou, 7-1-13  
    Προσωπικά φτιάχνω την καραμέλα γάλακτος με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε όταν παγώσει να είναι όμοια με τα κυβάκια της καραμέλας γάλακτος που αγοράζουμε από τα ζαχαροπλαστεία. Ο τρόπος είναι ο εξής:

    Υλικά:
    300 γραμμάρια ζάχαρη
    300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος light (για λιγότερες τύψεις)
    ½ κ.γ. λεμόνι
    ½ κ.γ. νερό

    Εκτέλεση:

    Σε κατσαρόλα, βάζουμε τη ζάχαρη με μερικές σταγόνες νερό και λεμόνι.
    Αφήνουμε τη ζάχαρη να λιώσει και να πάρει χρώμα καστανό. Αν είναι η πρώτη φορά που φτιάχνουμε καραμέλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και παρακολουθούμε από κοντά τη διαδικασία, γιατί η καραμέλα καίγεται πάρα πολύ εύκολα.
    Ανακατεύουμε πάντα με ξύλινη κουτάλα σε χαμηλή φωτιά.
    Όταν πάρει το γνωστό καραμελένιο χρώμα, τραβάμε την κατσαρόλα μας από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε γρήγορα για να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
    Τέλος, ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, για 1-2΄ για να πήξει.
    Έτοιμη η καραμέλα μας!

    Φτιάχνει περίπου 2 ποτήρια νερού. Διατηρείται σε γυάλινο, αεροστεγές δοχείο για αρκετό καιρό. Αν θέλετε μπορείτε να ρίξετε την καραμέλα σας, σε παγοθήκες με διάφορα σχήματα, τις οποίες προηγουμένως έχετε βρέξει, έτσι ώστε όταν παγώσει, να δημιουργησει απολαυστικά γλυκίσματα για τα παιδάκια σας. Γαρνίρει υπέροχα γλυκά όπως η μηλόπιτα με ψυχουλιαστή ζύμη.
    #
    Σχόλιο από tigraki, 18-9-14  
    αν καταλαβα καλα, αφου την ανακατεψω με κρεμα ζαχαροπλαστικης μπορω να την χρησιμοποιησω για τη γεμιση της τουρτας;

    3 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από nikoula, 12-1-09  
    Ειναι αρκετα γευστική.
    Πρόσθεσα και 30γρ. βουτυρο στο τελός και μου αρεσε καλύτερα.
    #
    Σχόλιο από λωξαντρα, 3-3-09  
    εμενα με βουτυρο μου θυμιζει τις καραμελες βουτυρου!
    θα τη φτιαξω καποια στιγμη βημα-βημα και θα γεμισω σουδακια..προφιτερολ καραμελας!..θα βαλω βουτυρο αντι κρεμα γαλακτος στο μισο μιγμα της σος για να γινει σα σιροπι απο πανω απ τα σουδακια..
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 8-3-09  
    Το έκανα με εβαπορέ αντί για κρέμα γάλακτος και είναι σούπερ! Θα τη βάλω σε κρέμα ζαχαροπλαστικής και σε ατομικά μπωλάκια με μπισκότο τριμμένο από κάτω! ΚΟΛΑΣΗΗΗΗΗΗ!!!!

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από tigraki, 18-9-14  
    αν καταλαβα καλα, αφου την ανακατεψω με κρεμα ζαχαροπλαστικης μπορω να την χρησιμοποιησω για τη γεμιση της τουρτας;

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από pvasileiou, 7-1-13  
    Προσωπικά φτιάχνω την καραμέλα γάλακτος με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε όταν παγώσει να είναι όμοια με τα κυβάκια της καραμέλας γάλακτος που αγοράζουμε από τα ζαχαροπλαστεία. Ο τρόπος είναι ο εξής:

    Υλικά:
    300 γραμμάρια ζάχαρη
    300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος light (για λιγότερες τύψεις)
    ½ κ.γ. λεμόνι
    ½ κ.γ. νερό

    Εκτέλεση:

    Σε κατσαρόλα, βάζουμε τη ζάχαρη με μερικές σταγόνες νερό και λεμόνι.
    Αφήνουμε τη ζάχαρη να λιώσει και να πάρει χρώμα καστανό. Αν είναι η πρώτη φορά που φτιάχνουμε καραμέλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και παρακολουθούμε από κοντά τη διαδικασία, γιατί η καραμέλα καίγεται πάρα πολύ εύκολα.
    Ανακατεύουμε πάντα με ξύλινη κουτάλα σε χαμηλή φωτιά.
    Όταν πάρει το γνωστό καραμελένιο χρώμα, τραβάμε την κατσαρόλα μας από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε γρήγορα για να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
    Τέλος, ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, για 1-2΄ για να πήξει.
    Έτοιμη η καραμέλα μας!

    Φτιάχνει περίπου 2 ποτήρια νερού. Διατηρείται σε γυάλινο, αεροστεγές δοχείο για αρκετό καιρό. Αν θέλετε μπορείτε να ρίξετε την καραμέλα σας, σε παγοθήκες με διάφορα σχήματα, τις οποίες προηγουμένως έχετε βρέξει, έτσι ώστε όταν παγώσει, να δημιουργησει απολαυστικά γλυκίσματα για τα παιδάκια σας. Γαρνίρει υπέροχα γλυκά όπως η μηλόπιτα με ψυχουλιαστή ζύμη.

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    VICKY   Z
    Ένα βιβλίο 36 αγαπημένων συνταγών, του/της jvickyj
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 139 αγαπημένων συνταγών, του/της velina
    ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ-ΣΩΣ-ΜΑΓΙΟΝΕΖΕΣ
    Ένα βιβλίο 67 αγαπημένων συνταγών, του/της anthikouki
    Αγαπημένες συνταγές κρεας
    Ένα βιβλίο 206 αγαπημένων συνταγών, του/της sandys
    Κρέμες
    Ένα βιβλίο 22 αγαπημένων συνταγών, του/της kikibebe2