Σος καραμέλας Στ. Παρλιάρου
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι από το περιοδικό "Γλυκές ιστορίες".
Υλικά
-
450 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
-
180 γρ. ζάχαρη
-
90 γρ. βούτυρο αγελάδος
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταίνουμε καλά την κρέμα γάλακτος, αλλά δεν την αφήνουμε να βράσει.
-
2
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και μόλις κάψει καλά, ρίχνουμε λίγη - λίγη τη ζάχαρη μέχρι να καραμελώσει όλη.
-
3
Προσθέτουμε στο τηγάνι τη ζεστή κρέμα γάλακτος, σιγά - σιγά, να μην πιτσιλιστούμε από την καυτή καραμέλα.
-
4
Ανακατεύουμε λίγο και αποσύρουμε από τη φωτιά.
-
5
Προσθέτουμε αμέσως το βούτυρο και ανακατεύουμε ώστε να λιώσει.
Σχόλια (6)