κύρια φωτογραφία συνταγής Σος καραμέλας Στ. Παρλιάρου
tjo
tjo @cook_8483520
,Ελλάδα

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι από το περιοδικό "Γλυκές ιστορίες".

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
  1. 450 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  2. 180 γρ. ζάχαρη
  3. 90 γρ. βούτυρο αγελάδος

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζεσταίνουμε καλά την κρέμα γάλακτος, αλλά δεν την αφήνουμε να βράσει.

  2. 2

    Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και μόλις κάψει καλά, ρίχνουμε λίγη - λίγη τη ζάχαρη μέχρι να καραμελώσει όλη.

  3. 3

    Προσθέτουμε στο τηγάνι τη ζεστή κρέμα γάλακτος, σιγά - σιγά, να μην πιτσιλιστούμε από την καυτή καραμέλα.

  4. 4

    Ανακατεύουμε λίγο και αποσύρουμε από τη φωτιά.

  5. 5

    Προσθέτουμε αμέσως το βούτυρο και ανακατεύουμε ώστε να λιώσει.

Αντιδράσεις

Σχόλια (6)

angeld
angeld @cook_8460558
καλημέρα, αυτη η σως μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για κάποιες μέρες? ευχαριστώ

Από

tjo
tjo @cook_8483520
στις
,Ελλάδα