Σως μπαλσάμικου για σαλάτες
Οι αναλογίες για τη γνωστή σως που συνήθως σερβίρεται στα εστιατόρια με τη σαλάτα ρόκας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα νούμερα 10, 2, 1 και 1/2 ειναι αναλογίες. οπότε μπορείτε να τις κανετε ότι θελετε, όχι μόνο κουταλιές σούπας. Δηλαδή ισχύουν και για κουταλάκια τσαγιού, ή για φλυτζάνια καφέ, αναλογα με την ποσότητα που επιθυμείτε. Να σημειώσω οτι αυτή τη σως τη φτιάχνω πάντα με το ξύδι "Aceto Balsamico di modena" της Αλτις. Μια φορά την εφτιαξα με αλλο μπαλσάμικο και δεν ειχε καμία σχέση η γεύση, ίσως ήταν τυχαίο απλα το αναφερω γιατι με το συγκεκριμένο ξύδι βγαίνει όπως η σως στα εστιατόρια.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζετε όλα τα υλικά σε ενα μπωλάκι ή ποτήρι και τα ανακατεύετε με το χτυπητήρι του φραπέ, μέχρι να γινει μια ομοιόμορφη σάλτσα.
-
2
Ταιριάζει εξαιρετικά πάνω από σαλάτα ρόκα-σπανάκι-παρμεζάνα.
Σχόλια (21)
ΑΠΛΆ ΤΈΛΕΙΑ!!!!