κύρια φωτογραφία συνταγής Σου a la creme, Δέσποινας!
Despina!
Despina! @cook_8484677

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλή επιτυχία!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Υλικά για τα σου
  2.  125 γρ. γάλα
  3. 125 γρ. νερό
  4. 110 γρ. βούτυρο
  5. 5 γρ. αλάτι
  6. 10 γρ. ζάχαρη
  7. 140 γρ. αλεύρι
  8. Υλικά για την κρέμα
  9. 700 γρ. φρέσκο γάλα
  10. 160 γρ. ζάχαρη
  11. 80 γρ. corn flour
  12. 1 βανίλια

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Στην κατσαρόλα ζεσταίνω το γάλα με το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη.

  2. 2

    Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνω το αλεύρι ανακατεύοντας για 3 λεπτά περίπου. Αποσύρω από τη φωτιά και σκεπάζω την κατσαρόλα με πετσέτα, για να μην ξεραθεί, μέχρι να κρυώσει.

  3. 3

    Με το mixer ανακατεύω, ρίχνοντας ένα-ένα τα αυγά. Αυτό που θέλω να καταφέρω είναι μια λεία και μαλακή ζύμη.

  4. 4

    Στη βουτυρωμένη λαμαρίνα, τοποθετώ τα σου με κορνέ ή με 2 κουταλάκια του γλυκού.

  5. 5

    Ψήνω στους 220ο C σε προθερμασμένο φούρνο, για 10-15 λεπτά. Όταν φουσκώσουν και πάρουν χρυσαφί χρώμα τα βγάζω και τα αφήνω να κρυώσουν-στεγνώσουν για μερικές ώρες.

  6. 6

    Στην κατσαρόλα ζεσταίνω το γάλα, με την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια.  

  7. 7

    Σ’ ένα bowl ανακατεύω τη ζάχαρη με το corn flour και τα αυγά.

  8. 8

    Πρίν αρχίσει να βράζει το γάλα ρίχνω το 1/3 στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας και μετά αδειάζω στο υπόλοιπο γάλα.

  9. 9

    Μόλις αρχίσει να δένει η κρέμα, τη βγάζω από τη φωτιά και τη σκεπάζω με wrap. Μόλις κρυώσει τη χτυπάω με το mixer ώστε η υφή της να είναι λεία.

  10. 10

    Κόβω τα σου, τα γεμίζω με κρέμα και πασπαλίζω με άχνη.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

alexandra_l
alexandra_l @cook_8474094
Είναι όντως πολύ νόστιμα, και τα σου και η κρέμα ζαχαροπλαστικής!! Τα φτιάχνω εδώ και πολύ καιρό με τη συνταγή του Παρλιάρου!Εξαιρετικά νόστιμα, να διευκρινίσω μόνο ότι η βανίλια που αναφέρεται είναι η φρέσκια και ότι τα αυγά στη ζύμη μπορεί να είναι 5 αλλά μπορεί να είναι και 4, ανάλογα το μέγεθος. Πάντως θέλουμε 250 γρ. για όσους έχουν ζυγαριά! Επίσης, την κρέμα τελευταία τη χτυπάω με λίγη κρέμα γάλακτος 35% όταν είναι να την αφρατέψω! Γίνεται εξαιρετική! Και από πάνω φτιάχνω ξερή καραμέλα να και τα βουτάω από την πάνω πλευρά τους! Μούρλια!

Από

Despina!
Despina! @cook_8484677
στις