Σου a la creme, Δέσποινας!
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλή επιτυχία!
Υλικά
-
Υλικά για τα σου
-
125 γρ. γάλα
-
125 γρ. νερό
-
110 γρ. βούτυρο
-
5 γρ. αλάτι
-
10 γρ. ζάχαρη
-
140 γρ. αλεύρι
-
5 αυγά
-
Υλικά για την κρέμα
-
700 γρ. φρέσκο γάλα
-
300 γρ. κρέμα γάλακτος
-
160 γρ. ζάχαρη
-
2 αυγά
-
6 κρόκοι
-
80 γρ. corn flour
-
1 βανίλια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Στην κατσαρόλα ζεσταίνω το γάλα με το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη.
-
2
Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνω το αλεύρι ανακατεύοντας για 3 λεπτά περίπου. Αποσύρω από τη φωτιά και σκεπάζω την κατσαρόλα με πετσέτα, για να μην ξεραθεί, μέχρι να κρυώσει.
-
3
Με το mixer ανακατεύω, ρίχνοντας ένα-ένα τα αυγά. Αυτό που θέλω να καταφέρω είναι μια λεία και μαλακή ζύμη.
-
4
Στη βουτυρωμένη λαμαρίνα, τοποθετώ τα σου με κορνέ ή με 2 κουταλάκια του γλυκού.
-
5
Ψήνω στους 220ο C σε προθερμασμένο φούρνο, για 10-15 λεπτά. Όταν φουσκώσουν και πάρουν χρυσαφί χρώμα τα βγάζω και τα αφήνω να κρυώσουν-στεγνώσουν για μερικές ώρες.
-
6
Στην κατσαρόλα ζεσταίνω το γάλα, με την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια.
-
7
Σ’ ένα bowl ανακατεύω τη ζάχαρη με το corn flour και τα αυγά.
-
8
Πρίν αρχίσει να βράζει το γάλα ρίχνω το 1/3 στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας και μετά αδειάζω στο υπόλοιπο γάλα.
-
9
Μόλις αρχίσει να δένει η κρέμα, τη βγάζω από τη φωτιά και τη σκεπάζω με wrap. Μόλις κρυώσει τη χτυπάω με το mixer ώστε η υφή της να είναι λεία.
-
10
Κόβω τα σου, τα γεμίζω με κρέμα και πασπαλίζω με άχνη.
Σχόλια (4)