Σουβλάκια κοτόπουλου light με λαχανικά
Υλικά
-
300 γρ. μανιτάρια σε φετάκια
-
1/2 κούπας λάδι
-
1 κίτρινη πιπεριά σε τετράγωνα κομμάτια
-
1 κόκκινη πιπεριά σε τετράγωνα κομμάτια
-
1 πράσινη πιπεριά σε τετράγωνα κομμάτια
-
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
100 ml.λευκό κρασί
-
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
-
800 γρ. κοτόπουλο χωρίς κόκκαλο και πέτσα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου και τα πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα.
-
2
Τα περνάμε σε σουβλάκια εναλλάξ με πράσινη πιπεριά.
-
3
Ψιλοκόβουμε σε μπολ όλα τα λαχανικά μας.
-
4
Αδειάζουμε τα σουβλάκια σε ταψί και τα περιβάλλουμε με το μείγμα τον λαχανικών.
-
5
Ανακατεύουμε το κρασί με το λάδι και τα περιχύνουμε.
-
6
Σκεπάζουμε τα ταψί μας με αλουμινόχαρτο.
-
7
Ψήνουμε στο φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.
-
8
Βγάζουμε από το φούρνο το ταψί και αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.
-
9
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά περίπου ακόμη.
-
10
Στα μισά του χρόνου γυρίζουμε τα σουβλάκια και από την άλλη μεριά, για να ροδίσουν γύρω-γύρω.
-
11
Σερβίρουμε τα σουβλάκια συνοδεύοντάς τα με τη σαλτσούλα τους.
Σχόλια (6)