κύρια φωτογραφία συνταγής Σουβλάκια κοτόπουλου light με λαχανικά
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
  1. 300 γρ. μανιτάρια σε φετάκια
  2. 1/2 κούπας λάδι
  3. 1 κίτρινη πιπεριά σε τετράγωνα κομμάτια
  4. 1 κόκκινη πιπεριά σε τετράγωνα κομμάτια
  5. 1 πράσινη πιπεριά σε τετράγωνα κομμάτια
  6. 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  7. 2 σκελίδες σκόρδο
  8. 100 ml.λευκό κρασί
  9. αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
  10. 800 γρ. κοτόπουλο χωρίς κόκκαλο και πέτσα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου και τα πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα.

  2. 2

    Τα περνάμε σε σουβλάκια εναλλάξ με πράσινη πιπεριά.

  3. 3

    Ψιλοκόβουμε σε μπολ όλα τα λαχανικά μας.

  4. 4

    Αδειάζουμε τα σουβλάκια σε ταψί και τα περιβάλλουμε με το μείγμα τον λαχανικών.

  5. 5

    Ανακατεύουμε το κρασί με το λάδι και τα περιχύνουμε.

  6. 6

    Σκεπάζουμε τα ταψί μας με αλουμινόχαρτο.

  7. 7

    Ψήνουμε στο φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.

  8. 8

    Βγάζουμε από το φούρνο το ταψί και αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.

  9. 9

    Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά περίπου ακόμη.

  10. 10

    Στα μισά του χρόνου γυρίζουμε τα σουβλάκια και από την άλλη μεριά, για να ροδίσουν γύρω-γύρω.

  11. 11

    Σερβίρουμε τα σουβλάκια συνοδεύοντάς τα με τη σαλτσούλα τους.

Αντιδράσεις

Σχόλια (6)

FILIPPIA
FILIPPIA @cook_8461486
Στην ουσία τα λαχανικά τα έβαλα όλα στο σουβλακι, τα μανιτάρια ολοκληρα (χωρίς το κοτσάνι) και λίγο πιο μεγάλα κομμάτια πιπεριές (όλα τα χρώματα) και κρεμμύδι, έψησα στο γκριλ και είχα μαρινάρει το ψιλοκομμένο φιλέτο από το προηγούμενο βράδυ σε σκονη σκόρδου, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κάρυ, λεμόνι και καπνιστή πάπρικα

Από

pinalaki
pinalaki @cook_8467672
στις
,Eλλάδα