Σουφέ σοκολάτας
Σουφέ σοκολάτας εύκολο και γρήγορο
Λίγα μυστικά ακόμα
Την συνταγή αυτή την δούλεψα κάποια στιγμή σ ένα εστιατόριο της θεσσαλονίκης και ήταν ίσως και το γλυκό που προτιμούσαν όλοι. Προσοχή όταν κάνετε την μαρέγκα να ανακατεύετε πάντα προς μία κατεύθυνση.
Υλικά
-
2 αυγά τα ασπράδια
-
1 κουταλιά άχνη ζάχαρη
-
1 κουταλιά χυμό λεμόνι
-
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος προαιρετικά
-
λίγο βούτυρο
-
λίγο αλεύρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βουτυρώνουμε ένα σκεύος όπως τα μικρά τα πήλινα ταψάκια και μετά το αλευρώνουμε.
-
2
Λιώνουμε σε μπαιν μαρί τη κουβερτούρα και αφήνουμε να κρυώσει (προαιρετικά στο λιώσιμο προσθέτουμε και λίγο ελαιόλαδο)
-
3
Χτυπάμε με το μίξερ τα ασπράδια από τα αυγά να γίνουν μαρέγκα και προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού για να μην κόψει η μαρέγκα.
-
4
Χτυπάμε ακόμα λίγο και ύστερα προσθέτουμε την άχνη
-
5
Αφού έχει σφίξει καλά η μαρέγκα μας προσθέτουμε τη μισή από τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά από κάτω προς τα πάνω ή με μια μαλακή (πλαστική) σπάτουλα ή ακόμα καλύτερα με το χέρι μας.
-
6
Τοποθετούμε το μείγμα στο πήλινό μας και ψήνουμε για 20 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
-
7
Σερβίρουμε αμέσως και από πάνω ρίχνουμε την υπόλοιπη σοκολάτα ή κρέμα γάλακτος.
-
8
Το γλυκό όταν βγαίνει από το φούρνο αν κουνηθεί πολύ ή μείνει ώρα ξεφουσκώνει.
-
9
Δεν είναι το κλασσικό σουφλέ που γίνετε σαν κέηκ με λιωμένη σοκολάτα μέσα αλλά προσωπικά το προτιμώ.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια