flora
flora @cook_8450000

Αυτή είναι μια αυθεντική συνταγή από τη Χίο, την οποία βρήκα στο βιβλίο "Όλη η Ελλάδα στο πιάτο σας!" στο τεύχος Λαδερά-Νηστίσιμα των εκδόσεων Φυτράκη (από εκεί και η φωτό) και την οποία έφτιαξα με μικρές παραλλαγές τις οποίες θα σας αναφέρω στο τέλος.

Λίγα μυστικά ακόμα

Οι παραλλαγές που έκανα εγώ στην συνταγή αυτή είναιαντί για 6 κολοκυθάκια έβαλα 3 και 3 καρότα κομμένα ροδέλες και 3 πιπεριές κέρατα (2 κοκκ. και 1 πρασ.). Πρόσθεσα επίσης 3 φρέσκα κρεμμυδάκια (νομίζω ότι και το ξερό θα του πήγαινε). Σοτάρισα όλα τα λαχανικά μαζί με τα σκόρδα και τα κρεμμυδάκια, έριξα τις ντομάτες και τα σουρωμένα ρεβίθια και τα έβρασα στη χύτρα για 10 λεπτά. Το πιάτο ήταν πανέμορφο από τα χρώματα και πιστέψτε με.....πολύ νόστιμο!!!!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

50 Minutes
4 μερίδες
  1. 2 φλυτζ. ρεβίθια μουλιασμένα από το βράδυ
  2. 6 κολοκυθάκια μικρά κομμένα σε ροδέλες
  3. 1/2 φλυτζ. λάδι
  4. 3 ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες
  5. 2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
  6. αλάτι
  7. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένετε καλά τα μουλιασμένα ρεβίθια και τα βάζετε να βράσουν σε κατσαρόλα με νερό. Τα ξαφρίζετε και τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.

  2. 2

    Πλένετε τα κολοκυθάκια και τα στραγγίζετε. Τα σοτάρετε με λίγο λάδι, προσθέτετε τα σκόρδα, τα σοτάρετε κι αυτά για λίγο και τα ρίχνετε όλα σε μια λεκάνη.

  3. 3

    Βράζετε τις τριμμένες ντομάτες σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό για 10 λεπτά. Ρίχνετε τα ρεβίθια στραγγισμένα, αλάτι, πιπέρι και τα βράζετε για άλλα 20 λεπτά. Προσθέτετε τα κολοκυθάκια με τα σκόρδα, το υπόλοιπο λάδι και τα αφήνετε να βράσουν όλα μαζί σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

flora
flora @cook_8450000
Τα έφτιαξα πάλι σήμερα και πρόσθεσα και πλευρώτους. Του πάνε πολύ τελικά και τα μανιτάρια! Τα συστήνω...

Από

flora
flora @cook_8450000
στις