Σουφλέ διαφορετικό από τα άλλα!
Τέλειο σουφλέ, ιδανικό για μπουφέ, τρώγεται χλιαρό ή κρύο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν είναι δυνατός ο φούρνος σας, χαμηλώστε τη θερμοκρασία και ψήστε για λίγη περισσότερη ώρα. Θέλω να σιγοψηθεί, ώστε να ψηθεί καλά στο εσωτερικό. Χρησιμοποιείστε μεγάλη φόρμα ή μην τη γεμίζετε μέχρι πάνω, γιατί φουσκώνει στο ψήσιμο. Ευχαριστούμε την tahitian για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
1 πακέτο φύλλο κρούστας (500γρ.)
-
1 πακέτο λουκάνικα Φρανκφούρτης ψιλοκομμένα
-
3 πιπεριές κέρατο ψιλοκομμένες
-
300 γρ. τυρί φέτα τριμμένη στο χέρι
-
3 αυγά
-
500 ml γάλα φρέσκο
-
λίγο ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπωλ ανακατεύω τη φέτα, τις πιπεριές και τα λουκάνικα.
-
2
Λαδώνω μία στρόγγυλη φόρμα του κέικ. Παίρνω ένα φύλλο κρούστας, το σουρώνω και το βάζω στον πάτο της φόρμας. Δεν είμαι προσεκτική! Θέλω να είναι τσαλακωμένο και ακατάσταστο!
-
3
Ραντίζω το φύλλο με λίγο ελαιόλαδο και σκορπίζω λίγη από τη γέμιση. Συνεχίζω τις στρώσεις με φύλλο, λίγο λάδι, γέμιση, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Τελειώνω με φύλλο.
-
4
Χτυπάω τα αυγά, τα ανακατεύω με το γάλα
-
5
Και περιχύνω το σουφλέ. Με ένα μαχαίρι το τρυπάω εδώ κι εκεί, για να ρουφήξει το υγρό.
-
6
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, για μία ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει.
-
7
Όταν ψηθεί, αναποδογυρίζω και αφού κρυώσει λιγάκι, κόβω σε φέτες, σαν κέικ! Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!
Σχόλια (103)
Ευχαριστώ