κύρια φωτογραφία συνταγής Σουφλέ διαφορετικό από τα άλλα!
vickouli
vickouli @cook_8453602

Τέλειο σουφλέ, ιδανικό για μπουφέ, τρώγεται χλιαρό ή κρύο!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν είναι δυνατός ο φούρνος σας, χαμηλώστε τη θερμοκρασία και ψήστε για λίγη περισσότερη ώρα. Θέλω να σιγοψηθεί, ώστε να ψηθεί καλά στο εσωτερικό. Χρησιμοποιείστε μεγάλη φόρμα ή μην τη γεμίζετε μέχρι πάνω, γιατί φουσκώνει στο ψήσιμο. Ευχαριστούμε την tahitian για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

64 Minutes
  1. 1 πακέτο φύλλο κρούστας (500γρ.)
  2. 1 πακέτο λουκάνικα Φρανκφούρτης ψιλοκομμένα
  3. 3 πιπεριές κέρατο ψιλοκομμένες
  4. 300 γρ. τυρί φέτα τριμμένη στο χέρι
  5. 500 ml γάλα φρέσκο
  6. λίγο ελαιόλαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μπωλ ανακατεύω τη φέτα, τις πιπεριές και τα λουκάνικα.

  2. 2

    Λαδώνω μία στρόγγυλη φόρμα του κέικ. Παίρνω ένα φύλλο κρούστας, το σουρώνω και το βάζω στον πάτο της φόρμας. Δεν είμαι προσεκτική! Θέλω να είναι τσαλακωμένο και ακατάσταστο!

  3. 3

    Ραντίζω το φύλλο με λίγο ελαιόλαδο και σκορπίζω λίγη από τη γέμιση. Συνεχίζω τις στρώσεις με φύλλο, λίγο λάδι, γέμιση, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Τελειώνω με φύλλο.

  4. 4

    Χτυπάω τα αυγά, τα ανακατεύω με το γάλα

  5. 5

    Και περιχύνω το σουφλέ. Με ένα μαχαίρι το τρυπάω εδώ κι εκεί, για να ρουφήξει το υγρό.

  6. 6

    Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, για μία ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει.

  7. 7

    Όταν ψηθεί, αναποδογυρίζω και αφού κρυώσει λιγάκι, κόβω σε φέτες, σαν κέικ! Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!

Αντιδράσεις

Σχόλια (103)

tzo ioanna
tzo ioanna @cook_12760927
Θα μπορουσα να το κανω σε κανονικό ταψι φουρνου?
Ευχαριστώ

Από

vickouli
vickouli @cook_8453602
στις