Σουφλέ φουσκωτό με κολοκύθα
Λίγα μυστικά ακόμα
Πρέπει να φαγωθούν αμέσως μόλις βγουν από το φούρνο διότι μετά ξαναπέφτουν λίγο. Τουλάχιστον να σερβιριστούν αμέσως, αν είναι ακόμα πολύ καυτά για να φαγωθούν, κρίμα είναι να μην εντυπωσιάσουμε όταν θα είναι ακόμα τελείως φουσκωτά!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε την κολοκύθα (εννοώ την πορτοκαλί) σε μικρά κομματάκια και αφού βγάλουμε τη φλούδα της, τη βάζουμε σε μία κατσαρόλα με το αλάτι (εδώ αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε ελάχιστο βούτυρο). Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τη βάζουμε στη φωτιά μέχρι να μαλακώσει πολύ η κολοκύθα.
-
2
Τότε παίρνουμε μία ξύλινη κουτάλα και αρχίζουμε να ανακατεύουμε κυκλικά μέχρι να γίνει η κολοκύθα πουρές. Ο πουρές δεν θα είναι πολύ λείος αλλά δεν πρέπει να υπάρχουν κομματάκια. Δεν χρειάζεται να την πατήσουμε όπως τις πατάτες!
-
3
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε μία μπεσαμέλ με το βούτυρο το αλεύρι και το γάλα. Η μπεσαμέλ πρέπει να είναι πηχτή! Προσθέτουμε στη μπεσαμέλ τον πουρέ της κολοκύθας, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και τους προσθέτουμε στο μίγμα, αλλά αφού έχει κρυώσει λίγο για να μην γίνει ομελέτα, και ανακατεύουμε.
-
4
Φτιάχουμε μία μαρέγκα με τα ασπράδια και ελάχιστο αλάτι και τη ρίχουμε στο μίγμα. Ανακατεύουμε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΠΑΛΑ με μία ξύλινη κουτάλα για να μείνει φουσκωτό το ασπράδι, αλλα βέβαια να πάει παντού. Ρίχνουμε το μίγμα είτε σε μία μεγάλη φόρμα είτε σε μικρά φορμάκια. Γίνεται πολύ πιο εύκολα σε μικρά φορμάκια. Η φόρμα ή τα φορμάκια πρέπει να είναι βουτυρωμένα και τα γεμίζουμε περίπου ως τα 2/3. Τα βάζουμε στο φούρνο στους 140 για 25-30 λεπτά, όχι παραπάνω, θα δούμε ότι έχουν φουσκώσει και έχουν πάρει λίγο χρώμα.
Σχόλια