κύρια φωτογραφία συνταγής Σουφλέ γιαουρτιού με σπανάκι
bonbon
bonbon @cook_8470448
Καστοριά

Πανεύκολη και πεντανόστιμη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η τριμμένη φρυγανιά από πάνω δίνει μια τραγανή γεύση.Εννοείτε, βάζετε ό,τι τυρί σας αρέσει και σε ποσότητα επίσης.Οπως και να βάλετε ψιλοκομμένο ζαμπόν ή γαλοπούλα καπνιστή.Τέλος, τη συνταγή την έχω από περιοδικό εδώ και χρόνια. Είναι υπέροχη.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
  1. 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  2. 500 γρ. φρέσκο σπανάκι ή 300 γρ.κατεψυγμένο
  3. 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  4. 100 γρ. κρέμα γάλακτος ή μία μικρή
  5. 125 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
  6. 1 και μισό φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένο γκούντα ή ρεγκάτο
  7. αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
  8. φρυγανιά τρμμένη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σωτάρετε το σπανάκι (εγώ το παιρνώ κι από το multi) με λίγο βούτυρο, ώσπου να πιεί τα υγρά του και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.

  2. 2

    Σε ένα μπωλ, ανακατεύετε το αλεύρι, το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά χτυπημένα, το τυρί και το υπόλοιπο βούτυρο.

  3. 3

    Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε το σπανάκι (κρύο και στραγγισμένο) και τα μπαχαρικά.

  4. 4

    Βουτυρώνετε ένα πυρέξ ή ταψί μεσαίου μεγέθους και μετά πασπαλίζετε με φρυγανιά τριμμένη.

  5. 5

    Στρώνετε το σουφλέ, από πάνω ρίχνετε φρυγανιά τριμμένη και τυρί τριμμένο.

  6. 6

    Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά.

  7. 7

Αντιδράσεις

Από

bonbon
bonbon @cook_8470448
στις
Καστοριά