Σουφλέ γιαουρτιού με σπανάκι
Πανεύκολη και πεντανόστιμη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η τριμμένη φρυγανιά από πάνω δίνει μια τραγανή γεύση.Εννοείτε, βάζετε ό,τι τυρί σας αρέσει και σε ποσότητα επίσης.Οπως και να βάλετε ψιλοκομμένο ζαμπόν ή γαλοπούλα καπνιστή.Τέλος, τη συνταγή την έχω από περιοδικό εδώ και χρόνια. Είναι υπέροχη.
Υλικά
-
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
500 γρ. φρέσκο σπανάκι ή 300 γρ.κατεψυγμένο
-
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
-
100 γρ. κρέμα γάλακτος ή μία μικρή
-
125 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
-
2 αυγά
-
1 και μισό φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένο γκούντα ή ρεγκάτο
-
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
-
φρυγανιά τρμμένη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σωτάρετε το σπανάκι (εγώ το παιρνώ κι από το multi) με λίγο βούτυρο, ώσπου να πιεί τα υγρά του και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
-
2
Σε ένα μπωλ, ανακατεύετε το αλεύρι, το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά χτυπημένα, το τυρί και το υπόλοιπο βούτυρο.
-
3
Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε το σπανάκι (κρύο και στραγγισμένο) και τα μπαχαρικά.
-
4
Βουτυρώνετε ένα πυρέξ ή ταψί μεσαίου μεγέθους και μετά πασπαλίζετε με φρυγανιά τριμμένη.
-
5
Στρώνετε το σουφλέ, από πάνω ρίχνετε φρυγανιά τριμμένη και τυρί τριμμένο.
-
6
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά.
-
7
Σχόλια (8)