Σουφλέ λαχανικών με βασιλικό και ντομάτα
Υλικά
-
100 γρ. μαργαρίνη κλασική
-
8 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
-
3 αβγά
-
280 γρ. κρέμα γάλακτος
-
100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
-
100 γρ. τυρί ένταμ τριμμένο
-
2 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
-
1 μελιτζάνα κομμένη σε ροδέλες
-
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
-
1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
-
20 γρ. βασιλικό
-
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αλείφουμε ένα πυρίμαχο ταψί με τη μισή ποσότητα Βιτάμ.
-
2
Μουσκεύουμε τα ψωμάκια του τοστ και τα τοποθετούμε στο ταψί.
-
3
Ψήνουμε τα λαχανικά (μελιτζάνες, κολοκυθάκια, πιπεριές) στον φούρνο στους 200°C για 10 λεπτά περίπου.
-
4
Τοποθετούμε τα ψημένα λαχανικά εναλλάξ στο ταψί.
-
5
Προσθέτουμε τις φέτες ντομάτας, τον βασιλικό και τα τριμμένα τυριά.
-
6
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος και τα αβγά μαζί με ανάλογο αλατοπίπερο. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα τριμμένα τυριά.
-
7
Λιώνουμε το υπόλοιπο Βιτάμ και το περιχύνουμε πάνω από το ταψί.
-
8
Ψήνουμε για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια