Σουφλέ με κολοκυθάκια και πράσο
Γρήγορο κι εύκολο σουφλέ για πάρτυ σε μπουκίτσες
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποια άλλα λαχανικά θέλουμε, όπως καρότο, μπρόκολο, κουνουπίδι κ.λπ. Μπορούμε να μην σωτάρουμε το κρεμμύρι, το πράσο και το μπέικον, αν θέλουμε μια πιο υγιεινή εκδοχή.
Υλικά
-
500 γρ. τριμμένα και στραγγισμένα κολοκυθάκια
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
2-3 πράσα κομμένα σε λεπτές φετούλες
-
3 φέτες μπέικον κομμένες σε μικρά κομμάτια (αφαιρούμε το επιπλέον λίπος, αν θέλουμε)
-
1 φλυτζ. τριμμένο αλμυρό τυρί (φέτα, γραβιέρα, πεκορίνο) ή παρμεζάνα
-
3/4 κούπας αλεύρι που φουσκώνει
-
4 αυγά
-
1/3 κούπας καλαμποκέλαιο (ή άλλο λάδι με ελαφριά υφή και γεύση)
-
αλάτι / πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
-
2
Καλύπτουμε με χαρτί baking ένα ταψί (να καλύπτει και τα πλαϊνά).
-
3
Σωτάρουμε στο τηγάνι το ψιλοκομμένο μπέικον, το κρεμμύδι και τα πράσα μέχρι να ροδίσουν και να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.
-
4
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.
-
5
Σ΄ένα μπωλ, ανακατεύουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια, το μείγμα "μπέικον, πράσα, κρεμμύδι", το τριμμένο τυρί, το αλεύρι και όσο αλάτι και πιπέρι θέλουμε. (αν χρησιμοποιούμε πολύ αλμυρό τυρί, μπορούμε να αποφύγουμε το αλάτι)
-
6
Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά σε χωριστό σκεύος και τα προσθέτουμε μαζί με το λάδι στο μείγμα.
-
7
Χύνουμε το υλικό στο ταψί και απλώνουμε να γίνει ομοιόμορφο.
-
8
Ψήνουμε για 45' - 1 ώρα, έως ότου η επιφάνεια πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
-
9
Αφήνουμε 10' να κρυώσει και σερβίρουμε σε μικρά ή μεγάλα κομμάτια (τα μικρά είναι ωραία για μπουκίτσες σε μπουφέ)
Σχόλια (6)