Σουφλέ με σολομό και ταλιατέλες
Νόστιμο και εύκολο σουφλέ φόρμας με σολομό και ταλιατέλες.
Λίγα μυστικά ακόμα
Οι ταλιατέλες να μην είναι βρασμένες al dente αλλά ούτε και παραβρασμένες.Πρόταση σερβιρίσματοςΣερβίρετε με σπαράγγια κονσέρβας περιχυμένα με λίγο φρέσκο βούτυρο λιωμένο.
Υλικά
-
500 γρ. ταλιατέλες
-
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
-
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
-
1/2 κούπας τριμμένο κρεμμύδι
-
600 γρ. καπνιστό σολομό κομμένο η καπνιστή πέστροφα
-
αλάτι και άσπρο πιπέρι
-
1/2 κούπας κρέμα γάλακτος
-
3 αυγά
-
300 γρ. τριμμένο ρεγκάτο
-
φυλλαράκια μαϊντανό για το γαρνίρισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράστε τις ταλιατέλες με 2 κουταλιές λάδι και μόλις είναι έτοιμες, στραγγίστε τις. Βάλτε τις σε ένα μεγάλο μπολ.
-
2
Σοτάρετε το σκόρδο και το κρεμμύδι στο βούτυρο. Κατεβάστε από τη φωτιά και ανακατέψτε με το σολομό. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι, κρέμα, αβγά, τυρί.
-
3
Βάλτε τα σοταρισμένα υλικά στο μπολ με τις ταλιατέλες και ανακατέψτε έτσι ώστε να πάει παντού το μείγμα αλλά να μη διαλυθεί πολύ ο σολομός.
-
4
Βουτυρώστε μια αντικολλητική φόρμα για κέικ, στρώστε μέσα τις ταλιατέλες και πατήστε τις να πάρουν το σχήμα της φόρμας.
-
5
Βάλτε τη φόρμα στο κάτω ράφι του φούρνου και ψήστε στους 200 για 35' περίπου.
-
6
Βγάλτε τη φόρμα από το φούρνο και αφήστε τη να σταθεί για 10' πριν την αναποδογυρίσετε σε πιατέλα. Διακοσμήστε με τριανταφυλλάκια από σολομό και μαϊντανό.
Σχόλια (3)