κύρια φωτογραφία συνταγής Σουφλέ με σολομό και ταλιατέλες

Σουφλέ με σολομό και ταλιατέλες

Trilian
Trilian @cook_8504749

Νόστιμο και εύκολο σουφλέ φόρμας με σολομό και ταλιατέλες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Οι ταλιατέλες να μην είναι βρασμένες al dente αλλά ούτε και παραβρασμένες.Πρόταση σερβιρίσματοςΣερβίρετε με σπαράγγια κονσέρβας περιχυμένα με λίγο φρέσκο βούτυρο λιωμένο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6 άτομα
  1. 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  2. 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
  3. 1/2 κούπας τριμμένο κρεμμύδι
  4. αλάτι και άσπρο πιπέρι
  5. 1/2 κούπας κρέμα γάλακτος
  6. 300 γρ. τριμμένο ρεγκάτο
  7. φυλλαράκια μαϊντανό για το γαρνίρισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράστε τις ταλιατέλες με 2 κουταλιές λάδι και μόλις είναι έτοιμες, στραγγίστε τις. Βάλτε τις σε ένα μεγάλο μπολ.

  2. 2

    Σοτάρετε το σκόρδο και το κρεμμύδι στο βούτυρο. Κατεβάστε από τη φωτιά και ανακατέψτε με το σολομό. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι, κρέμα, αβγά, τυρί.

  3. 3

    Βάλτε τα σοταρισμένα υλικά στο μπολ με τις ταλιατέλες και ανακατέψτε έτσι ώστε να πάει παντού το μείγμα αλλά να μη διαλυθεί πολύ ο σολομός.

  4. 4

    Βουτυρώστε μια αντικολλητική φόρμα για κέικ, στρώστε μέσα τις ταλιατέλες και πατήστε τις να πάρουν το σχήμα της φόρμας.

  5. 5

    Βάλτε τη φόρμα στο κάτω ράφι του φούρνου και ψήστε στους 200 για 35' περίπου.

  6. 6

    Βγάλτε τη φόρμα από το φούρνο και αφήστε τη να σταθεί για 10' πριν την αναποδογυρίσετε σε πιατέλα. Διακοσμήστε με τριανταφυλλάκια από σολομό και μαϊντανό.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

theangel
theangel @cook_theangel
Φαίνεται πολυ ωραία συνταγη και σκέφτομαι να την κάνω. Ομως να ρωτήσω κάτι πρώτα. Οταν βάζεις το φαγητο στο φούρνο δεν το σκεπαζεις με κάτι; Και αν όχι δεν θα σου ξεραθουν οι ταλιατελες στο φούρνο ξεσκεπαστες;

Από

Trilian
Trilian @cook_8504749
στις