Διόρθωση συνταγής

Υλικά

70 λεπτά
5-6 μερίδες
  1. 1 κιλό πατάτες
  2. 200 γραμμάρια γαλοπούλα καπνιστή
  3. 150 γραμμάρια μπέικον
  4. 400 γραμμάρια μανιτάρια
  5. 250 γραμμάρια κασέρι
  6. 100 γραμμάρια τυρί φέτα
  7. 1 φρυγανιά τριμμένη (για πασπάλισμα)
  8. Mornay sauce
  9. 500 ml γάλα χλιαρό
  10. 60 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο
  11. 50 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
  12. 4 κουτ. σούπας αλεύρι
  13. 1 κρόκος αυγού
  14. αλάτι
  15. μοσχοκάρυδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε χοντρές ροδέλες (1-2 εκ.). Τις αλατίζουμε, τις λαδώνουμε και τις ψήνουμε σ' ένα τηγάνι, μέχρι να ροδίσουν κι από τις δυο πλευρές.

  2. 2

    Κόβουμε το μπέικον και τη γαλοπούλα σε κυβάκια, ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια, θρυμματίζουμε τη φέτα και τρίβουμε το κασέρι.

  3. 3

    Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ 25 x 35 εκ., απλώνουμε τις μισές πατάτες, ρίχνουμε από πάνω όλα τα υλικά (πλην του κασεριού), κατόπιν τις υπόλοιπες πατάτες και τελευταίο το κασέρι (αφήνουμε λίγο για πασπάλισμα).

  4. 4

    Για mornay sauce: Σ' ένα κατσαρολάκι αφήνουμε να λιώσει το βούτυρο, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μ' ένα αναδευτήρι για 1'-2' σε μέτρια φωτιά (άσπρο roux). Στη συνέχεια, ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σταδιακά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα διαρκώς, μέχρι να δέσει και αλατοπιπερώνουμε (διαδικασία της μπεσαμέλ).

  5. 5

    Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον κρόκο, τη γραβιέρα και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.

  6. 6

    Περιχύνουμε πάνω από τις πατάτες, ρίχνουμε το υπόλοιπο κασέρι και πασπαλίζουμε τη φρυγανιά.

  7. 7

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 40'.

Αντιδράσεις

Από

syntageskamomata
syntageskamomata @syntageskamomata
στις
Thessaloniki, Greece
Λάτρης της μαγειρικής πολλά χρόνια (2002, από φοιτητής ακόμα), αποφάσισα να μοιραστώ τις συνταγές, εύκολες και δύσκολες, μαζί σας! Για μένα δεν παίζει ρόλο ο βαθμός δυσκολίας, αλλά το μεράκι και η φαντασία του καθενός! Αρκετές φορές απλά και εύκολα πιάτα είναι εξίσου νόστιμα και γευστικά! ''Της πείνας τα... καμώματα'' λοιπόν! Παραδοσιακές και σύγχρονες συνταγές με μεράκι και αγάπη! ➡ https://syntageskamomata.blogspot.gr Και στο instagram https://www.instagram.com/syntages.kamomata
Δες περισσότερα