κύρια φωτογραφία συνταγής Σουφλέ Πατάτας

Σουφλέ Πατάτας

efh_dimitris
efh_dimitris @cook_8463481

Πολλές θερμίδες...

Λίγα μυστικά ακόμα

Οι αναλογίες στα υλικά εξαρτώνται απο το τι αρέσει στο καθένα. Επίσης μπορείτε να αντικαταστήσετε το μπεικον με ζαμπόν ή γαλοπούλα ή να προσθέσετε μανιτάρια ακόμα και ροκφόρ (προσοχή μη γίνει πολύ αλμυρό). Επίσης μπορούμε τις πατάτες να τις βράσουμε αντί να τις τηγανίσουμε για να γίνει πιο ελαφρύ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
5 άτομα
  1. 1 1/2 κιλό πατάτες
  2. 2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά (ψιλοκομμένα)
  3. 15-20 φέτες μπεικον (ψιλοκομμένο)
  4. 1 κρέμα γαλακτός μεσαία ή μεγάλη
  5. 3/4 κιλού τυρί κίτρινο (τριμμένο)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε τις πατάτες στρογγυλές όχι πολύ λεπτές και τις τηγανίζουμε(να κρατάνε λίγο). Τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

  2. 2

    Σωτάρουμε καλά το μπεικον με το κρεμμύδι (μη βάλετε λάδι γιατί το μπεικον βγάζει πολύ).

  3. 3

    Παίρνουμε ένα πήλινο βαθύ και βάζουμε μια στρώση πατάτες, ρίχνουμε μπεικον-κρεμμύδι και λίγο τυρί. Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις και τελειώνουμε με πατάτες.

  4. 4

    Ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί και περιχύνουμε με τη κρέμα γάλακτος.

  5. 5

    Σκεπάζουμε το πήλινο με το καπάκι του ή με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο φούρνο περιπου 1/2 ωρίτσα και κάτι στους 180ο C. Ανοίγουμε το σκεύος και αφήνουμε το φαγητό να ροδίσει.

Αντιδράσεις

Σχόλια (10)

golfo
golfo @cook_8452627
5 γιατι το φτιαχνω και μας αρεσει πολυ,μονο που χτυπαω με την κρεμα γαλακτος και 2 αυγα και παιρνει πολυ ωραιο χρωμα και κρουστα.\nευχαριστω,αναμενεται η φωτο!

Από

efh_dimitris
efh_dimitris @cook_8463481
στις