Σουφλέ Πατάτας
Πολλές θερμίδες...
Λίγα μυστικά ακόμα
Οι αναλογίες στα υλικά εξαρτώνται απο το τι αρέσει στο καθένα. Επίσης μπορείτε να αντικαταστήσετε το μπεικον με ζαμπόν ή γαλοπούλα ή να προσθέσετε μανιτάρια ακόμα και ροκφόρ (προσοχή μη γίνει πολύ αλμυρό). Επίσης μπορούμε τις πατάτες να τις βράσουμε αντί να τις τηγανίσουμε για να γίνει πιο ελαφρύ.
Υλικά
-
1 1/2 κιλό πατάτες
-
2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά (ψιλοκομμένα)
-
15-20 φέτες μπεικον (ψιλοκομμένο)
-
1 κρέμα γαλακτός μεσαία ή μεγάλη
-
3/4 κιλού τυρί κίτρινο (τριμμένο)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τις πατάτες στρογγυλές όχι πολύ λεπτές και τις τηγανίζουμε(να κρατάνε λίγο). Τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
-
2
Σωτάρουμε καλά το μπεικον με το κρεμμύδι (μη βάλετε λάδι γιατί το μπεικον βγάζει πολύ).
-
3
Παίρνουμε ένα πήλινο βαθύ και βάζουμε μια στρώση πατάτες, ρίχνουμε μπεικον-κρεμμύδι και λίγο τυρί. Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις και τελειώνουμε με πατάτες.
-
4
Ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί και περιχύνουμε με τη κρέμα γάλακτος.
-
5
Σκεπάζουμε το πήλινο με το καπάκι του ή με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο φούρνο περιπου 1/2 ωρίτσα και κάτι στους 180ο C. Ανοίγουμε το σκεύος και αφήνουμε το φαγητό να ροδίσει.
Σχόλια (10)