κύρια φωτογραφία συνταγής Σουφλέ Σοκολάτας
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
  1. 180 gr μαργαρίνη
  2. 1 φλ. τσαγ. ζάχαρη άχνη
  3. 3 κ.σ. φαριναπ
  4. 1/2 ποτηρι κρασ. κονιάκ
  5. ΠροαιρετικάΚρέμα γάλακτος ή παγωτο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι και εν συνεχεία το βιτάμ. Τα ριχνουμε σε μια λεκανίτσα και τα χτυπάμε με το μίξερ προσθέτοντας και τη ζάχαρη.

  2. 2

    Στη συνέχεια προσθέτουμε το φαρίνάπ και το κονιάκ.

  3. 3

    Σε μια άλλη λεκανίτσα χτυπάμε τα ασπράδια (ξεχωριστά από τους κρόκους) ώστε να γίνουν μαρέγκα.

  4. 4

    Προσθέτουμε τους κρόκους στο μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά.

  5. 5

    Στο τέλος προσθέτουμε και τη μαρέγκα σιγά-σιγά χτυπώντας πάντα παράλληλα το μίξερ. ΠΡΟΣΟΧΗ το μυστικό της επιτυχίας είναι στο ρίξιμο της μαρέγκαςθα πρέπει να τη ρίχνουμε σιγα-σιγα με το πιρούνι.

  6. 6

    Βάζουμε το μείγμα σε στογγυλό - ψηλό πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτάκια περίπου.

  7. 7

    Σερβίρετε ζεστό με κρέμα γάλακτος ή παγωτο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (33)

Κάτια
Κάτια @cook_8450084
το άφησα 5 λεπτακια λιγότερο και έβαλα σχεδόν την διπλασια σοκολάτα. Δεν έμεινε ούτε δείγμα!!!

Από

Fouli
Fouli @cook_8448586
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα