Σουφλέ σωλομού με σπανάκι
Μία εύκολη και πολύ θρεπτική συνταγή!
Λίγα μυστικά ακόμα
Χτυπάμε τους κρόκους χωριστά από τα ασπράδια γιατί τα ασπράδια όταν γίνουν μαρέγκα, δημιουργούνται μικρές φυσαλίδες με αέρα όποτε όταν το ψήσουμε θα διογκωθεί και θα φουσκώσει το σουφλέ μας!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε το σπανάκι και το ρίχνουμε για 10 λεπτά σε βραστό νερό, το στραγγίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
-
2
Ψιλοκόβουμε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια και τα ζεματάμε στο βούτυρο μέχρι να μαραθούν, προσθέτουμε το σπανάκι και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε. Κατεβάζουμε το τηγάνι από την φωτιά και ρίχνουμε ένα ένα τα τυριά κρατώντας λίγο Ρεγκάτο και Γκούντα για το τέλος.
-
3
Έχουμε χτυπήσει τους κρόκους των αυγών και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με το σπανάκι ανακατεύοντας να πάει παντού.
-
4
Κόβουμε τον σολωμό σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε και αυτά. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και την ρίχνουμε στο μίγμα ανακατεύοντας σιγά σιγά να πάει παντού.
-
5
Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα πυρέξ και σκεπάζουμε από πάνω με τα υπόλοιπα τυριά.
-
6
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35 με 40 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Σχόλια (6)