Σουφλέ τυριού
Υλικά
-
30 γρ τυρι παρμεζανα τριμμενο
-
60 γρ βουτυρο
-
1/3 φλ αλευρι
-
1 1/2 φλ γαλα
-
6 κροκους
-
125 γρ τυρι γραβιερα τριμμενο
-
8 ασπραδια αυγων
-
50 γρ ροκφορ (προαιρετικο)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αλειψτε ελαφρα με λαδι τα φορμακια και μετα ριξτε μεσα λιγη παρμεζανα.
-
2
Λιωστε το βουτυρο σε μια κατσαρολα σε μετρια φωτια. Ριξτε το αλευρι σοταρετε για 1 λεπτο ανακατευοντας και στη συνεχεια αρχιστε να προσθεστε λιγο-λιγο το γαλα.
-
3
Σιγοβραστε για 5 λεπτα ανακατευοντας συνεχεια μεχρι να γινει πηχτο.
-
4
Βγαλτε το σκευος απο τη φωτια. Ριξτε τους κροκους των αυγων, ενα - ενα τη φορα. Προσθεστε τη γραβιερα, ανακατευοντας και αλατοπιπερωστε.
-
5
Χτυπηστε τα ασπραδια των αυγων να γινει αφρος.
-
6
Ριξτε το μιγμα στη σαλτσα. Βαζετε το μιγμα στα φορμακια και ψηστε για 20 λεπτα ή μεχρι να φουσκωσει και να παρει χρωμα.
-
7
Σερβιρετε αμεσως.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια