Σουφλεδάκια ατομικά πεντανόστιμα
Εύκολα και συνάμα πολύ πολύ νόστιμα σουφλεδάκια που συνοδεύονται τέλεια με παγωτό βανίλια...και όχι μόνο....Δοκιμάστε τα!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το μυστικό είναι στο χρόνο ψησίματος...Αν θέλετε να το κόβετε και να βγαίνει σαν ποταμάκι η λαχταριστή σοκολάτα., ψήστε 13 λεπτά!!
Υλικά
-
160 γρμ ζάχαρη
-
160 γρμ βούτυρο ανάλατο (lurpak)
-
4 αυγά (3 ολόκληρα + 1 κρόκος)
-
1 βανίλια
-
1-2 κουταλιές σούπας λικέρ ή κονιάκ
-
250 γρμ κουβερτούρα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο σε μπεν μαρι.
-
2
Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι.
-
3
Αναμειγνύουμε το παραπάνω μείγμα με το χυλό της σοκολάτας και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι χτυπώντας ελαφριά.
-
4
Δεν χρειάζεται χτύπημα σε μίξερ.Αρκεί το σύρμα χειρός.
-
5
Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες πριν το ψήσιμο και έπειτα μοιράζουμε σε ατομικές φόρμες.
-
6
Ψήνουμε για 13 λεπτά (προτείνω να το χρονομετράμε γιατί αλλιώς θα ψηθεί πολύ) στους 190 βαθμούς.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια