κύρια φωτογραφία συνταγής Σουφλιώτικη Μπάμπω
ale21
ale21 @cook_8450401

Παραδοσιακό φαγητό των Χριστουγέννων, συνοδευμένο με το περίφημο μπρούσικο σουφλιώτικο κρασί!

Λίγα μυστικά ακόμα

* Η κατανάλωση της μπάμπως μετριέται σε m !

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

50 Minutes
  1. 1 kg κρέας μοσχάρι
  2. 1 kg κρέας χοιρινό
  3. συκώτι (300 gr)
  4. 2 πράσα ψιλοκομμένα
  5. λίγο παστό
  6. ρύζι (2 χουφτίτσες)
  7. μαύρο πιπέρι, ρίγανη, κύμινο, μπαχάρι, αλάτι (κατά βούληση), λίγο κόκκινο πιπέρι και λίγο αλάτι (1 ½ κουτάλι σούπας)
  8. 1 μικρό ποτηράκι νερό στο μείγμα για να διευκολύνει το γέμισμα.
  9. 1 χωνί

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε σε μικρά κομματάκια το κρέας, ικανά να χωρούν στο χωνί που θα χρησιμοποιήσουμε κατά το γέμισμα.

  2. 2

    Κόβουμε τα πράσα σε πολύ ψιλά κομματάκια.

  3. 3

    Ρίχνουμε το ρύζι στο μείγμα, τα μπαχαρικά μας, το νεράκι και αφού τα ανακατέψουμε λίγο, με ένα κουτάλι γεμίζουμε το έντερο (δεν ξεχνάμε να το δέσουμε στην κάτω άκρη, αλλιώς…).

  4. 4

    Αφού τελειώσουμε βγάζουμε το χωνί από το έντερο και δένουμε σφιχτά.

  5. 5

    Ψήνουμε τη μπάμπω ή τη βράζουμε (καλύτερα) στην κατσαρόλα (ή φουφού) σε σιγανή φωτιά (αργά και βασανιστικά όλη τη νύχτα) τρυπώντας την με βελόνι σε κάποια σημεία ώστε να μην ανοίξει κατά το βράσιμο.

  6. 6

    Η μπάμπω τρώγεται άμα τη επιστροφή μας από την εκκλησία (κι όποιος προλάβει πρόλαβε).

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

κων/να
κων/να @cook_9029843
ποση ποσοτητα βγαινει μ΄αυτη την ποσοτητα,σε μετρα χαχα

Από

ale21
ale21 @cook_8450401
στις