Σουηδικά Ψωμάκια Κανέλλας
Υπέροχα γλυκά ψωμάκια, για τον καφέ ή για τα παιδιά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν δε βρίσκετε ζάχαρη σε μεγάλα κομμάτια μπορείτε να πάρετε ζάχαρη σε κύβακια και να τη θρυματίσετε ελαφρά.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λυώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε σε αυτό το γάλα. Ζεσταίνουμε μέχρι τους 37 βαθμούς (θερμοκρασία σώματος) και δυαλύουμε μέσα τη μαγιά.
-
2
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και το κάρδαμο.
-
3
Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανεκατεύοντας (αν θέλετε, με το μίξερ), η ζύμη πρέπει να είναι μαλακιά και εύπλαστη.
-
4
Καλύπτουμε τη ζύμη με ένα πανί και την αφήνουμε για 30 λεπτά.
-
5
Ετοιμάζουμε τη γέμιση αναμειγνείωντας όλα τα υλικά μαζί.
-
6
Απλώνουμε τη ζύμη σε σχήμα ορθογώνιο (περίπου 20x50εκ).
-
7
Απλώνουμε πάνω στη ζύμη τη γέμιση έτσι ώστε να την καλύπτει όλη.
-
8
Τυλίγουμε τη ζύμη σε μακρόστενο ρολό.
-
9
Με ένα μαχαίρι κόβουμε το ρολό σε φέτες πάχους περίπου 1,5εκ, τις απλώνουμε σε ένα ταψάκι και τις αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστούν.
-
10
Χτυπάμε το αυγό και αλέιφουμε προσεκτικά τα ψωμάκια με αυτό με ένα μαλακό πινέλο.
-
11
Σκορπάμε από πάνω τη ζάχαρη.
-
12
Ψήνουμε στους 225 βαθμούς για 8-10 λεπτά.
Σχόλια (124)