Σούπα αρακάς
Εύκολη και γρήγορη συνταγή.
Υλικά
-
250 γρ. αρακά
-
1 κρεμμύδι τριμμένο
-
λάδι
-
50 γρ. κεφαλοτύρι
-
Ενάμισυ με δύο λίτρα νερό
-
1 κύβο ζωμό κρέατος ή κοτόπουλου
-
αλάτι
-
πιπέρι.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε κατσαρόλα τσιγαρίζουμε λίγο το κρεμμύδι μαζί με τον αρακά.
-
2
Ρίχνουμε το νερό και τον κύβο και αφήνουμε να βράσουν 25 λεπτά.
-
3
Χτυπάμε τους κρόκους με το κεφαλοτύρι και αφού τραβήξουμε την κατσαρόλα απ τη φωτιά βάζουμε λίγο από το υλικό της κατσαρόλας στο μπώλ και το χτυπάμε.
-
4
Στο τέλος το ρίχνουμε όλο το μίγμα στην κατσαρόλα.
-
5
Βάζουμε αλάτι πιπέρι όσο θέλουμε ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά για λίγο χωρίς να το βράσουμε και είναι έτοιμο.
-
6
Αν θέλουμε τηγανίζουμε ψωμάκια και όταν το σερβίρουμε τα προσθέτουμε σε κάθε πιάτο.
Σχόλια (8)
θα το δοκιμαζω αυριο...:)