Σούπα βελουτέ με πράσο
Σούπα με ντελικάτη γεύση για αυτούς που αγαπούν το πράσο. Λιτή και νόστιμη συνταγή. Ένα ελαφρύ πρώτο πιάτο για το μενού σας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Την συνταγή μου έδωσε η αγαπημένη κυρία Αννίκα που ειδικεύεται σε εκλεπτυσμένες και ντελικάτες γεύσεις. Βon appetit!
Υλικά
-
2 μεγάλα πράσα
-
1 μεγάλη πατάτα
-
αλάτι
-
λευκό πιπέρι
-
1/2 πλάκα βούτυρο από ζωϊκό λίπος
-
λίγο άνιθο για γαρνίρισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε σε μέτρια κομμάτια τα πράσα μας και την πατάτα η οποία προσθέτει νοστιμιά και δένει την σούπα.
-
2
Βάζουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και μόλις λιώσει σωτάρουμε τα πράσα και την πατάτα μέχρι να γίνουν διάφανα.
-
3
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα ζεστό νερό, 1/4 κουταλιού αλάτι, χαμηλώνουμε την φωτιά και σκεπάζουμε με το καπάκι.
-
4
Μόλις βράσουν τα υλικά μας, αφαιρούμε αμέσως τα πράσα και την πατάτα και τα λιώνουμε στο multi μαζί με λίγο ζεστό ζωμό.
-
5
Ρίχνουμε τα λιωμένα υλικά και πάλι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με τον ζωμό.
-
6
Προσθέτουμε όσο αλάτι θέλουμε και λίγο λευκό πιπέρι.Αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
-
7
Σερβίρουμε σε μπολ και αν θέλουμε γαρνίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο άνιθο.
Σχόλια (2)