κύρια φωτογραφία συνταγής Σούπα φακές
katerinacy
katerinacy @cook_8451396

Νηστισιμη, πανευκολη παραδοσιακη συνταγη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορουμε να φυλαξουμε την σουπα μας για 2 με 3 μερες στο ψυγειο μας χωρις να αλλειωθει η γευση της και οσο κρυωνει χυλωνει, γινεται σχεδον σαν ζελες. Αυτο ωφειλετε στον χυμο του νερατζιου που ειναι πλουσιο σε πυκτινη γι αυτο προσθετουμε κι αλλο νερο οταν ειναι να την ξαναζεστανουμε.Το νερατζι ειναι και το υλικο που κανει την διαφορα στην σουπα αυτη. Ευχαριστούμε την FILIPPIA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
6 με 8 μεγαλες μεριδες
  1. 1/2 κιλο φακες κιτρινες, ή φαβα
  2. 1 ποτηρι ρυζι καταλληλο για σουπα
  3. 1 μεγαλο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
  4. 1/2 ποτηρι ελαιολαδο
  5. 2 κυβους ζωμου λαχανικων
  6. αλατι, πιπερι
  7. χυμος απο ενα λεμονι
  8. χυμος απο 1 νερατζι
  9. Μπολικο νερο για το βρασιμο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βαζουμε τες φακες ή την φαβα σε κρυο νερο να βρασει για δεκα λεπτα περιπου μεχρι να αρχισει να μαλακωνει.

  2. 2

    Αφαιρουμε αν χρειαζεται τον αφρο απο τα οσπρια μας που βραζουν.

  3. 3

    Προσθετουμε το ρυζι, τους κυβους, αλατι, πιπερι και τους χυμους λεμονιου και νερατζιου. Αφηνουμε να βρασουν καλα.

  4. 4

    Εντωμεταξυ ενοσω αυτα βραζουν βαζουμε το λαδι και το κρεμμυδι σε ενα τηγανακι και σωταρουμε σε χαμηλη φωτια να μαλακωσει καλα το κρεμμυδι μας.

  5. 5

    Το ριχνουμε στην σουπα μας και αφηνουμε να βρασουν μαζι. Η σουπα μας χυλωνει και γινεται παχυρευστη. Αν την θελουμε πιο αραιη προσθετουμε κι αλλο νερο πριν την κατεβασουμε απο την φωτια.

  6. 6

    Την σερβιρουμε με μπολικο φρεσκοτριμενο πιπερι και εξτρα χυμο απο νερατζι, παξιμαδια και μαυρες ελιες για ενα χορταστικο γευμα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

Sweethard
Sweethard @cook_8456065
γεια σου κατερινα\r\nτην κάνω και γω αυτή τη σούπα και προσθέτω ακόμα 5 ειδών χόρτα. είναι τέλεια αν θέλεις δοκίμασε το.\r\nκόλιαντρο, κρεμμυδάκι φρέσκο, σπανάκι, σέλινο, κραμπί κίνέζικο

Από

katerinacy
katerinacy @cook_8451396
στις