κύρια φωτογραφία συνταγής Σούπα κουνουπίδι με μπλέ τυρί και κρουτόν

Σούπα κουνουπίδι με μπλέ τυρί και κρουτόν

17 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Antigoni81
Antigoni81 @cook_8487074
Αθηνα,

Μια πανέυκολη συνταγή για υπέροχη χειμερινή σούπα παραλλαγή της Αγγλικής Brocolli & Stilton.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η σούπα αυτή σερβίρετε καλύτερα χλιαρή. Επισής ταιριάζει πάρα πολύ με τα κρουτόν αλλά τρώγετε πολύ ευχαριστά και χωρίς αν θέλετε κατί πιό γρήγορο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6 άτομα
  1. Για την σούπα
  2. 1 μεγάλο κουνουπίδι
  3. 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
  4. 300 γρ. Μπλέ Τυρί Δανίας τύπου Ροκφορ ή Stilton
  5. αλάτι, πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
  6. Για τα Κρουτόν
  7. 6 φέτες ψωμί του τόστ
  8. Ελαιόλαδο
  9. 5 Σκελίδες Σκόρδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε καλά το κουνουπίδι, το βράζουμε ωστέ να μαλακώσει αρκετά με περίπου ενά λίτρο ζωμό κοτόπουλο.

  2. 2

    Με μία τρυπητή κουτάλα βάζουμε το βρασμένο κουνουπίδι, το μπλέ τυρι και την κρέμα γάλακτος σε ένα μίξερ και ανακατέυουμε χωρίς το ζώμο. Η σούπα μας θα έχει μια βελούδινη υφή.

  3. 3

    Καθαρίζουμε μερίκες σκελίδες σκόρδου, τις βάζουμε σε ένα βαζάκι και καλύπτουμε με ελαιόλαδο.

  4. 4

    Κόβουμε σε κυβάκια τις φέτες από το ψωμί και τηγανίζουμε ελαφρά με το ελαιόλαδο που έχει πάρει την γέυση απο το σκόρδο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Antigoni81
Antigoni81 @cook_8487074
στις
Αθηνα,