Σούπα κουνουπίδι με μπλέ τυρί και κρουτόν
Μια πανέυκολη συνταγή για υπέροχη χειμερινή σούπα παραλλαγή της Αγγλικής Brocolli & Stilton.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η σούπα αυτή σερβίρετε καλύτερα χλιαρή. Επισής ταιριάζει πάρα πολύ με τα κρουτόν αλλά τρώγετε πολύ ευχαριστά και χωρίς αν θέλετε κατί πιό γρήγορο.
Υλικά
-
Για την σούπα
-
1 μεγάλο κουνουπίδι
-
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
-
300 γρ. Μπλέ Τυρί Δανίας τύπου Ροκφορ ή Stilton
-
200 ml Κρέμα Γάλακτος light
-
αλάτι, πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
-
Για τα Κρουτόν
-
6 φέτες ψωμί του τόστ
-
Ελαιόλαδο
-
5 Σκελίδες Σκόρδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε καλά το κουνουπίδι, το βράζουμε ωστέ να μαλακώσει αρκετά με περίπου ενά λίτρο ζωμό κοτόπουλο.
-
2
Με μία τρυπητή κουτάλα βάζουμε το βρασμένο κουνουπίδι, το μπλέ τυρι και την κρέμα γάλακτος σε ένα μίξερ και ανακατέυουμε χωρίς το ζώμο. Η σούπα μας θα έχει μια βελούδινη υφή.
-
3
Καθαρίζουμε μερίκες σκελίδες σκόρδου, τις βάζουμε σε ένα βαζάκι και καλύπτουμε με ελαιόλαδο.
-
4
Κόβουμε σε κυβάκια τις φέτες από το ψωμί και τηγανίζουμε ελαφρά με το ελαιόλαδο που έχει πάρει την γέυση απο το σκόρδο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια