Σούπα λαχανικών βελουτέ με γιαούρτι
Γρήγορη χειμωνιάτικη θρεπτική σουπίτσα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Ακολουθώντας τις παραπάνω οδηγίες μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε λαχανικά της αρεσκείας σας. Καλή απόλαυση!!!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τις πατάτες και τα καρότα στα τέσσερα, τα υπόλοιπα υλικά τα αφήνουμε ολόκληρα.
-
2
Σε μέτρια φωτιά βάζουμε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο να ζεσταθεί (όχι να κάψει).
-
3
Ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από αλάτι πιπέρι και σέλινο.
-
4
Ανακατεύουμε να σοταριστούν για για περίπου 5 λεπτά.
-
5
Βάζουμε και το σέλινο κομμένο στην μέση και όχι ψιλοκομμένο, ανακατεύουμε για ακόμη 3 λεπτά να μαραθεί και αυτό.
-
6
Προσθέτουμε νερό ή ζωμό, αλάτι - πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν τα λαχανικά μας πολύ καλά. (αν χρειαστεί κατά διαστήματα προσθέτουμε νεράκι)
-
7
Όταν είναι έτοιμα πολτοποιούμε και σερβίρουμε ζεστή τη σούπα με 2-3 κουταλιές στραγγιστό γιαούρτι.
Σχόλια (4)