Σούπα λαχανικών της κατάψυξης - Νηστίσιμη

13 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
leangourmet
leangourmet @cook_8471582
,

Μια γρήγορη και νόστιμη σουπίτσα με λαχανικά που ετοιμάζω και φυλάω επιμελώς στην κατάψυξη, και έτσι ξεφεύγω από τη γκρίνια του στυλπάαααλι τραχανάαα;;; Το καλοκαίρι τρώγεται ευχάριστα παγωμένη με λίγο περισσότερο δυόσμο (πρίν το μπάρμπεκιου π.χ.)

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν νηστεύετε και το λάδι, σωτάρετε το πράσο σε 1 κ.σ. νερό με το αλάτι και σβήστε με 2 κ.σ. λευκό κρασί, ρακή ή ούζο. Προσθέστε μετά το κύμινο και το κόλιανδρο για να μην καούν.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  2. 1/2 κ.γ. κύμινο τριμμένο
  3. 1 κ.γ. κόλιανδρο τριμμένο (σκόνη)
  4. 1 κ.γ. αλάτι χονδρό
  5. 1 φλ πράσο ροδέλλες μόνον το λευκό μέρος (1)
  6. 1 φλ ρύζι βρασμένο (3) ή ¼ φλ ρύζι ωμό κοινό
  7. 1 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
  8. 1 λίτρο ζεστό νερό (4 φλ.)
  9. 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
  10. 1 κ. σ. φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα με το ψαλίδι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο ζεσταίνω το λάδι σε μέτρια φωτιά και καβουρδίζω ελαφρά το κύμινο και το κόλιανδρο μέχρι να δώσουν άρωμα.

  2. 2

    Ανεβάζω τη θερμοκρασία και ρίχνω τα πράσα και το αλάτι και σωτάρω ελαφρά μέχρι να γυαλίσουν, χωρίς να σκουρήνουν.

  3. 3

    Προσθέτω τον πουρέ κολοκύθας και τον άνηθο και σωτάρω άλλα 5 λεπτά ανακατεύοντας με την κουτάλα.

  4. 4

    Προσθέτω το ζεστό νερό, το βρασμένο ρύζι (ή το ωμό) και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω για 20’. Είναι έτοιμο όταν τα πράσα δεν κολυμπάνε στον αφρό, αλλά πέφτουν στον πάτο της κατσαρόλας.

  5. 5

    Προσθέτω το χυμό λεμονιού και με το ραβδομπλέντερ ή το μούλτι κάνω την σούπα βελουτέ.

  6. 6

    Σερβίρω με τον ψιλοκομμένο δυόσμο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και κρίθινα παξιμαδάκια μπουκίτσες.

  7. 7

    Σημειώσεις

  8. 8

    (1)Κόψτε σε ροδέλλες τα πράσα όταν είναι φρέσκα, χωριστά το λευκό, χωριστά το πράσινο. Ξεβγάλετε σε άφθονο νερό να φύγει η άμμος και στραγγίξτε καλά. Φυλάξτε σε κύπελλα γιαουρτιού (220-250 γρ) στην κατάψυξη μέχρι 6 μήνες, χωριστά τα λευκά, χωριστά τα πράσινα και ετοιμάστε σε χρόνο ρεκόρ σούπες, πίτες και πρασόρυζο!

  9. 9

    (2)Ψήστε στον φούρνο φέτες κίτρινης κολοκύθας (στην εποχή της), ξεφλουδίστε τη σάρκα και ετοιμάστε στο μούλτι τον πουρέ. Φυλάξτε στην κατάψυξη σε κύπελλα γιαουρτιού με καπάκι. Κολοκυθόπιτες, κέικ, muffins, και σουπίτσες ανά πάσα στιγμή. Υπάρχει βέβαια και σε κονσέρβα…

  10. 10

    (3)Βράστε ρύζι μακρύκοκκο σε αναλογία 1 ρύζι, 1 νερό για 15 λεπτά. Σουρώστε (ναι βαστάει ακόμα…) και φυλάξτε στην κατάψυξη σε κύπελλα με καπάκι για 3 μήνες. Σπανακόρυζο, σούπες, πρασόρυζο στον μισό χρόνο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

leangourmet
leangourmet @cook_8471582
στις
,
Γυμνάζομαι, Μαγειρεύω, Κηπουρεύω, Μεγαλώνω μοναχοπαίδι, Πειραματίζομαι στην κουζίνα και στο laptop, Λατρεύω τις Συνταγές της Παρέας και όλη την Παρέα, Προσέχω, Ψάχνω, Μαθαίνω... ακόμα...και το σημαντικότεροΑνακυκλώνω - τα πάντα!- τέλος με τα ρήματα -Maybe never; hoping it will be forever!
Δες περισσότερα