Σούπα μανιταριών με κάστανο και ξινόγαλο

zomak
zomak @cook_8457787
,Ελλάδα

"Sopa de setas y castanas con leche agria" Μια συνταγή από τον chef in love Τονυ Καβαλιέρο. Την έδειξε σε ένα σεμινάριο ισπανικής κουζίνας και πραγματικά είναι να σου τρέχουν τα σάλια...

Λίγα μυστικά ακόμα

Το αρωματικό μπουκέτο μπορεί να περιέχει ό,τι μπαχαρικό θέλουμε. Αυτά που αναφέρω τα πρότεινε ο σεφ και η σούπα έχει τέλειο άρωμα. Είναι λίγο πικάντικη, αλλά αυτό ρυθμίζεται βάζοντας λιγότερο (ή και καθόλου τσίλι) και καυτερές πιπερίτσες.Αντί για ξινόγαλο (αριάνι) μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λίγο αραιωμένο και αλατισμένο γιαούρτι. Μην το παραλείψετε, δροσίζει απίστευτα τη σούπα.Είναι ιδανική για πρώτο πιάτο σε εορταστικό δείπνο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 πακέτο κάστανα βρασμένα
  2. 500 γραμ. φρέσκα μανιτάρια
  3. 1 αρωματικό μπουκέτο (τουλπάνι με κόκκους πιπεριού, πιπερίτσες τσίλι, φλούδα μοσχοκάρυδου, αστεροειδή γλυκάνισο, κάρδαμο, κανέλα, γαρίφαλο, κύμινο και ό,τι άλλο μυρωδικό θέλετε)
  4. 1 πράσο (το άσπρο μέρος)
  5. 2 φύλλα δάφνης
  6. αλάτι
  7. πιπέρι
  8. 1 πρέζα τσίλι
  9. 1,5 λίτρο (περίπου) νερό ή ζωμό λαχανικών ή κρέατος

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε τα λαχανικά (εκτός από τα μανιτάρια), τα αρωματικά και τα κάστανα να βράσουν.

  2. 2

    Μόλις πάρουν βράση, κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες και τα τσιγαρίζουμε σε ελάχιστο λάδι.

  3. 3

    Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα λαχανικά και βράζουμε τη σούπα για περίπου 40 λεπτά.

  4. 4

    Αφαιρούμε το αρωματικό μπουκέτο, αλατοπιπερώνουμε και πολτοποιούμε.

  5. 5

    Είναι βελουτέ σούπα, αλλά αν είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε νερό κατά βούληση.

  6. 6

    Σερβίρουμε με λίγο αλατισμένο ξινόγαλο στο κέντρο του πιάτου.

Αντιδράσεις

Σχόλια

Cleopatra
Cleopatra @Cleopatra
Τι ποσότητα κάστανων χρησιμοποίησες; Γιατί υπάρχουν μικρά και μεγάλα πακέτα στο εμπόριο. Ευχαριστώ πολύ

Από

zomak
zomak @cook_8457787
στις
,Ελλάδα