Σούπα με μπρόκολο και πράσο
Υλικά
-
1 μπρόκολο
-
2 πράσα ψιλοκομμένα
-
3 ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
-
2 καρότα
-
2 ντομάτες ώριμες
-
1 κρέμα γάλακτος light 200 γρ.
-
λίγο ελαιόλαδο
-
αλατοπίπερο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας εκτός από το μπρόκολο το οποίο το πλένουμε και χωρίζουμε τις φουντίτσες του.
-
2
Στην κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, ίσα να καλυφθεί ο πάτος της.
-
3
Μόλις το λάδι ζεσταθεί προσθέτουμε τα μπρόκολα, τα πράσα, τα κρεμμυδάκια, τα καρότα και ανακατεύουμε.
-
4
Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και όποιο άλλο μυρωδικό θέλουμε (εγώ έβαλα και ένα κύβο λαχανικών). Αν σας αρέσει το σκόρδο το προσθέτε ψιλοκομμένο.
-
5
Όταν μαλακώσουν τα μπρόκολα και τα καρότα και καραμελώσουν τα κρεμμυδάκια και τα πράσα, προσθέτουμε αρκετό ζεστό νερό ώστε να καλύψετε τα μπρόκολα και την ντομάτα ξεφλουδισμένη.
-
6
Καλύπτουμε το σκεύος και αφήνουμε τα λαχανικά βράσουν καλά μέχρι να αρχίσουν να διαλύονται.
-
7
Όταν μαλακώσουν αρκετά ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.
-
8
Συμπληρώνουμε αν χρειάζεται πιπέρι ή αλάτι και την πολτοποιούμε μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα βελουτέ!
-
9
Αν την θέλουμε πιο light, μπορούμε να παραλείψουμε την κρέμα γάλακτος, αλλά θα πρέπει να μειώσουμε πολύ το μπρόκολο (1/3 ενός μεσσαίου μπρόκολου) γιατί είναι πολύ δυνατή η γεύση του και θα πικρίζει. Καλή επιτυχία!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια