κύρια φωτογραφία συνταγής Σούπα με μπρόκολο και πράσο

Σούπα με μπρόκολο και πράσο

12 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 2 πράσα ψιλοκομμένα
  2. 3 ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
  3. 2 καρότα
  4. 2 ντομάτες ώριμες
  5. 1 κρέμα γάλακτος light 200 γρ.
  6. λίγο ελαιόλαδο
  7. αλατοπίπερο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας εκτός από το μπρόκολο το οποίο το πλένουμε και χωρίζουμε τις φουντίτσες του.

  2. 2

    Στην κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, ίσα να καλυφθεί ο πάτος της.

  3. 3

    Μόλις το λάδι ζεσταθεί προσθέτουμε τα μπρόκολα, τα πράσα, τα κρεμμυδάκια, τα καρότα και ανακατεύουμε.

  4. 4

    Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και όποιο άλλο μυρωδικό θέλουμε (εγώ έβαλα και ένα κύβο λαχανικών). Αν σας αρέσει το σκόρδο το προσθέτε ψιλοκομμένο.

  5. 5

    Όταν μαλακώσουν τα μπρόκολα και τα καρότα και καραμελώσουν τα κρεμμυδάκια και τα πράσα, προσθέτουμε αρκετό ζεστό νερό ώστε να καλύψετε τα μπρόκολα και την ντομάτα ξεφλουδισμένη.

  6. 6

    Καλύπτουμε το σκεύος και αφήνουμε τα λαχανικά βράσουν καλά μέχρι να αρχίσουν να διαλύονται.

  7. 7

    Όταν μαλακώσουν αρκετά ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.

  8. 8

    Συμπληρώνουμε αν χρειάζεται πιπέρι ή αλάτι και την πολτοποιούμε μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα βελουτέ!

  9. 9

    Αν την θέλουμε πιο light, μπορούμε να παραλείψουμε την κρέμα γάλακτος, αλλά θα πρέπει να μειώσουμε πολύ το μπρόκολο (1/3 ενός μεσσαίου μπρόκολου) γιατί είναι πολύ δυνατή η γεύση του και θα πικρίζει. Καλή επιτυχία!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Yris
Yris @cook_8479233
στις
Αθήνα,