pinalaki
pinalaki @cook_8467672
,Eλλάδα

Στην αρχή έλεγα, χωρίς να έχω δοκιμάσει, πως οι σούπες βελουτέ δεν μου αρέσουν! Πόσο άδικο είχα! Από τότε που τις δοκιμασα τις λάτρεψα.. και αγαπημένη μου αυτή η σούπα πράσου και πατάτας της Αργυρώς!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μην φοβειθείτε το γάλα στην σούπα! Δεν την κάνει βαριά!! Δοκιμάστε τη και θα με θυμηθείτε!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

35 Minutes
6 μερίδες
  1. 1/4 φλ.τσ ελαιόλαδο
  2. 6 πράσα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  3. 6 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια
  4. 4 φλ. τσ. ζωμό κότας ή λαχανικων ή νερό
  5. 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι ή λίγο ξερό(1/2 κ.γλ)
  6. 2 φλ.τσ γάλα φρέσκο
  7. 2 κ.σούπας μαιντανό ψιλοκομμένο
  8. 2 κ σ. γιαούρτι στραγγιστό (για το σερβίρισμα)
  9. αλάτι - πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο και σοτάρω τα πράσα σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά, να γινουν διάφανα. Κρατάμε 2 κ. σούπας πράσα για να σερβίρω τα πιάτα στο τέλος.

  2. 2

    Προσθέτω τις κομμένες πατάτες, τον ζωμό ή το νερό και το γάλα. Αφήνω να πάρει βράση, σκεπάζω την κατσαρόλα και αφήνω να σιγοβράσουν τα λαχανικά για 25 με 30 λεπτά! Τα τλευταία 5' αρωματίζω με το θυμάρι. Αφήνω να κρυώσει η σούπα για 10'. Αφαιρώ το θυμάει (αν είναθι φρέσκο) και πολτοποιώ τα λαχανικά στο μπλέντερ.

  3. 3

    Ξαναβάζω την σούπα στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω τον μαιντανό. Εάν σε αυτό το σημείο η βελουτέ μας φένεται "παχιά", μπορούμε να την αραιώσουμε με λίγο ζωμό ή με ζεστό γάλα. Μοιράζω σε βαθιά πιάτα και προσθέτω μια κ. σούπας γιαούρτι στο κέντρο κάθε μερίδας. Γαρνίρω με σοταρισμένα πράσα και σερβίρω με πιπέρι.

Αντιδράσεις

Σχόλια (17)

ath46
ath46 @cook_8485216
Nόστιμη, απλή και εύκολη... Εβαλα άνηθο αντί μαιντανού επειδή τον λατρεύω και του πάει τρέλα!

Από

pinalaki
pinalaki @cook_8467672
στις
,Eλλάδα