Σούπα με σπανάκι
Νόστιμη και εύκολη με πρωταγωνιστή το ...σπανάκι!
Λίγα μυστικά ακόμα
Πρωτότυπος τρόπος να αξιοποιήσουμε το σπανάκι, εκτός από το συνηθισμένο σπανακόρυζο και την πίτα. Μπορείτε πρίν ρίξετε το μείγμα αλεύρι-λεμόνι-γιαούρτι, να προσθέσετε και μισό φλ. ρύζι γλασέ με λίγο νερό για να βράσει. Εγώ προτιμώ την πατατούλα! Τρώγεται ωραία με τυρί φέτα!
Υλικά
-
1/2 κιλό ψιλοκομμένο σπανάκι
-
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
-
σέλινο ψιλοκομμένο κατά βούληση
-
1 κρεμμύδι ξερό κι ένα φρέσκο ψιλοκομμένα
-
3 καρότα σε κυβάκια
-
3 μικρές πατάτες σε κυβάκια
-
1 πράσο ψιλοκομμένο
-
ξύσμα λεμόνι
-
αλάτι, πιπέρι
-
1 φλ. του καφέ ελαιόλαδο
-
2 κουταλιές αλεύρι
-
3 κουταλιές γιαούρτι
-
χυμός μισού λεμονιού
-
μαϊντανός ψιλοκομμένος
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα λαχανικά με το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το ξύσμα.
-
2
Σιγοβράζουμε να μαγειρευτούν τα λαχανικά.
-
3
Λίγο πριν να το βγάλουμε από τη φωτιά, βάζουμε στο blender το χυμό λεμόνι, 2 κουτάλες σούπα, το αλεύρι και το γιαούρτι. Τα κρατάμε σε μπωλ.
-
4
Παίρνουμε 2-3 κουτάλες σούπα και πολτοποιούμε πάλι. Την ρίχνουμε πίσω στην κατσαρόλα κι ανακατεύουμε.
-
5
Ανακατεύουμε στη σούπα και το μείγμα με το αλεύρι, το λεμόνι και το γιαούρτι να πάει παντού.
-
6
Ανακατεύουμε και το μαϊντανό.
-
7
Μόλις πάρει μια βράση ακόμη, είναι έτοιμη.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια