Σούπα ροβίτσα
Χειμωνιάτικη σουπίτσα με πράσινα ψιλοφάσουλα ροβίτσα..
Λίγα μυστικά ακόμα
Η ροβίτσα ή καλαματιανά φασόλια ή πράσινα φασόλια σόγιας δεν χρειάζονται μούλιασμα είναι εύκολα στο μαγείρεμα και είναι πλούσια σε σίδηρο. Επίσης έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη 28% όπως και το κρέας έχουν την ίδια διατροφική αξία που τα κάνει ιδανικά και για χορτοφάγους.
Υλικά
-
1 κούπα φασόλια ροβίτσα
-
1 κολοκυθάκι ψιλοκομμένο
-
1 καρότο ψιλοκομμένο
-
1 μικρό κλωναράκι σέλινο
-
1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
-
δενδρολίβανο φρέσκο και ρίγανη φρέσκια κατά βούληση
-
χυμό από μισό λεμόνι
-
2 κουταλιές ξύδι
-
ελαιόλαδο
-
αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τα φασόλια για 5 λεπτά και πετάμε το πρώτο νερό όπως κάνουμε και με τις φακές και σουρώνουμε.
-
2
Βάζουμε πάλι τα φασόλια στην κατσαρόλα και προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί και βράζουμε στην χύτρα για 10 λεπτά, διαφορετικά σε κανονική φωτιά για περίπου 35-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να χυλώσουν τα φασόλια.
-
3
Αν θέλουμε την περνάμε από το μπλέντερ για να γίνει σαν βελουτέ.
Σχόλια