spritz
spritz @cook_8456972
athina,

Χειμωνιάτικη σουπίτσα με πράσινα ψιλοφάσουλα ροβίτσα..

Λίγα μυστικά ακόμα

Η ροβίτσα ή καλαματιανά φασόλια ή πράσινα φασόλια σόγιας δεν χρειάζονται μούλιασμα είναι εύκολα στο μαγείρεμα και είναι πλούσια σε σίδηρο. Επίσης έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη 28% όπως και το κρέας έχουν την ίδια διατροφική αξία που τα κάνει ιδανικά και για χορτοφάγους.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

33 Minutes
4 άτομα
  1. 1 ντομάτα κομμένη κομματάκια ή αν προτιμάμε πελτέ ντομάτας αραιωμένο σε νερό
  2. 1 κολοκυθάκι ψιλοκομμένο
  3. 1 καρότο ψιλοκομμένο
  4. 1 μικρό κλωναράκι σέλινο
  5. 1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
  6. δενδρολίβανο φρέσκο και ρίγανη φρέσκια κατά βούληση
  7. χυμό από μισό λεμόνι
  8. 2 κουταλιές ξύδι
  9. ελαιόλαδο
  10. αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε τα φασόλια για 5 λεπτά και πετάμε το πρώτο νερό όπως κάνουμε και με τις φακές και σουρώνουμε.

  2. 2

    Βάζουμε πάλι τα φασόλια στην κατσαρόλα και προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί και βράζουμε στην χύτρα για 10 λεπτά, διαφορετικά σε κανονική φωτιά για περίπου 35-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να χυλώσουν τα φασόλια.

  3. 3

    Αν θέλουμε την περνάμε από το μπλέντερ για να γίνει σαν βελουτέ.

Αντιδράσεις

Σχόλια

Marian21
Marian21 @cook_8520329
Σ'ευχαριστώ πολυ για τη συνταγή σου! Μου έδωσες τα φώτα σου για τη ροβιτσα την οποία μαγείρεψα για πρώτη φορα!

Από

spritz
spritz @cook_8456972
στις
athina,