κύρια φωτογραφία συνταγής Σούπα τραχανάς Κύπρου
andria1206
andria1206 @cook_8515110
ΠΑΤΡΑ,ΕΛΛΑΔΑ

Αυτή η συνταγή την φτιάχνουν οι φίλοι μας οι Κύπριοι το χειμώνα και όχι μόνο! Την έχω φτιάξει και είναι πολύ ωραία. Η διαφορά είναι ότι ο τραχανάς της Κύπρου είναι λίγο ξινός. Δοκιμάστε την!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλετε προσθέστε λίγο λεμόνι, και πιπέρι

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
2 άτομα
  1. 1 1/2 φλιτζάνι τραχανά κυπριακό
  2. 6 φλιτζάνια ζωμό από κοτόπουλο ή 1 κύβο κότας
  3. 1 χαλούμι κομμένο σε κύβους
  4. λίγο φιδέ σπασμένο (προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε τον τραχανά να φουσκώσει σε νερό λίγες ώρες πριν το μαγειρέψουμε.

  2. 2

    Προσθέτουμε σε κατσαρόλα το ζωμό μαζί με τον φουσκωμένο τραχανά και τον βράζουμε συνεχώς για να μήν μας κολλήσει.

  3. 3

    Όταν κοχλάσει χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να ψηθεί. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο νερό.

  4. 4

    Προς το τέλος προσθέτουμε το χαλούμι σε κύβους και το φιδέ και το βράζουμε μέχρι να ψηθεί ο φιδές και να μαλακώσει το χαλούμι.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (3)

mercinia
mercinia @cook_8507677
Μας άνοιξες την όρεξη. ΄Ηδη τον εχω παραγγείλει σε ενα χωριό της Πάφου, και περιμένω να έρθει για να μαγειρέψω. Ενα ωραιο τρικ ειναι την ωρα που ψηνεται, πριν βάλω το χαλούμι και το φιδέ, αλέθω τον τραχανα με πλεντεράκι το χεριού. Γινεται βελουτε με απίθανη υφή.

Από

andria1206
andria1206 @cook_8515110
στις
ΠΑΤΡΑ,ΕΛΛΑΔΑ