Σούπα τραχανάς Κύπρου
Αυτή η συνταγή την φτιάχνουν οι φίλοι μας οι Κύπριοι το χειμώνα και όχι μόνο! Την έχω φτιάξει και είναι πολύ ωραία. Η διαφορά είναι ότι ο τραχανάς της Κύπρου είναι λίγο ξινός. Δοκιμάστε την!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε προσθέστε λίγο λεμόνι, και πιπέρι
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε τον τραχανά να φουσκώσει σε νερό λίγες ώρες πριν το μαγειρέψουμε.
-
2
Προσθέτουμε σε κατσαρόλα το ζωμό μαζί με τον φουσκωμένο τραχανά και τον βράζουμε συνεχώς για να μήν μας κολλήσει.
-
3
Όταν κοχλάσει χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να ψηθεί. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο νερό.
-
4
Προς το τέλος προσθέτουμε το χαλούμι σε κύβους και το φιδέ και το βράζουμε μέχρι να ψηθεί ο φιδές και να μαλακώσει το χαλούμι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)