Σούπα τσίλι
Σούπα τσίλι με κιμά και λαχανικά.
Λίγα μυστικά ακόμα
(Μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα διάφορα μπαχαρικά, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Το έχω δοκιμάσει με πέστο, κοριάντολο, και σκόνη τσίλι)
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τα κρεμύδια σε ροδέλες και τα ρίχνουμε στο λάδι με το σκόρδο. Μόλις αρχίσουν να ροδίσουν, ρίχνουμε το κιμά σε σιγανή φωτία, μέχρι να αλλάξει χρώμα. Στο μεταξύ ρίχνουμε 4-5 μικρά τσίλι και το κύμινο. Μόλις τσιγαριστεί ο κιμάς, ρίχνουμε το ζωμό (κύβο κνορ) δυαλιμένο σε μια κούπα νερό και τη μουστάρδα και αφήνουμε να σιγοβράσει.
-
2
Ρίχνουμε ψιλοκομενες τις πατάτες και τα καρότα, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε να σιγοβράσει με το καπάκι, ενώ το παρατηρούμε να μην ρουφήξει το νερό -προσθέτουμε όσο χρειαστεί ώστε να καλύπτει τα λαχανικά.
-
3
Μετά από 30 λεπτά περίπου ρίχνουμε τον αρακά κατεψυγμένο (αν ο αρακάς είναι φρέσκος, πιθανό να χρειαστεί να το προσθέσετε πιο πριν) και αφήνουμε άλλα 15 λεπτά.
-
4
Στα τελευταία 5 λεπτά ρίχνουμε τον μαιντανό ψιλοκομμένο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια