Σούπερ αφράτο νηστίσιμο κέικ(χωρίς μίξερ)
Είναι μαγικό με τόσο ταπεινά και συνηθισμένα υλικά να έχεις κάτι τόσο νόστιμο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή αυτή την είδα στο περιοδικό "Προς τη Νίκη" που επανειλημμένα έχει δώσει απλές και πετυχημένες συνταγές. Μπορείτε να προσθέσετε και εσάνς πορτοκαλιού για έξτρα άρωμα.
Υλικά
-
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
-
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο (200 ml)
-
2 φλιτζάνια τσαγιού χυμό πορτοκαλιού (440 ml)
-
1/2 φλιτζάνι του καφέ χυμό λεμονιού
-
500 γρ.φαρινάπ
-
80-100 γρ.σταφίδες ή σταγόνες κουβερτούρας
-
1 κ.γλ. μπέικιν
-
1 βανίλια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το αλεύρι έως ότου λιώσει η ζάχαρη αρκετά.
-
2
Ρίχνουμε το αλεύρι στο οποίο έχουμε ανακατέψει το μπέικιν πετυχαίνοντας μια μαλακή ζύμη.
-
3
Προσθέτουμε τις σταγόνες. Στην περίπτωση που θα βάλουμε σταφίδες τις αλευρώνουμε για να μην "πιάσουνε" πάτο.
-
4
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς περίπου μια ώρα κάνοντας το τεστ με την οδοντογλυφίδα πρώτα.
-
5
Γίνεται εξίσου ωραίο με χυμό ρόδι αντί πορτοκάλι και γλάσο ροδιού με άχνη, χυμό ρόδι (και λίγο χρώμα προαιρετικά
Σχόλια (17)