tahitian
tahitian @artist_ea
Koμοτηνή

Είναι μαγικό με τόσο ταπεινά και συνηθισμένα υλικά να έχεις κάτι τόσο νόστιμο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή αυτή την είδα στο περιοδικό "Προς τη Νίκη" που επανειλημμένα έχει δώσει απλές και πετυχημένες συνταγές.  Μπορείτε να προσθέσετε και εσάνς πορτοκαλιού για έξτρα άρωμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

50 Minutes
  1. 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  2. 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο (200 ml)
  3. 2 φλιτζάνια τσαγιού χυμό πορτοκαλιού (440 ml)
  4. 1/2 φλιτζάνι του καφέ χυμό λεμονιού
  5. 500 γρ.φαρινάπ
  6. 80-100 γρ.σταφίδες ή σταγόνες κουβερτούρας
  7. 1 κ.γλ. μπέικιν
  8. 1 βανίλια

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το αλεύρι έως ότου λιώσει η ζάχαρη αρκετά.

  2. 2

    Ρίχνουμε το αλεύρι στο οποίο έχουμε ανακατέψει το μπέικιν πετυχαίνοντας μια μαλακή ζύμη.

  3. 3

    Προσθέτουμε τις σταγόνες.  Στην περίπτωση που θα βάλουμε σταφίδες τις αλευρώνουμε για να μην "πιάσουνε" πάτο.

  4. 4

    Ψήνουμε στους 200 βαθμούς περίπου μια ώρα κάνοντας το τεστ με την οδοντογλυφίδα πρώτα.

  5. 5

    Γίνεται εξίσου ωραίο με χυμό ρόδι αντί πορτοκάλι και γλάσο ροδιού με άχνη, χυμό ρόδι (και λίγο χρώμα προαιρετικά

Αντιδράσεις

Σχόλια (17)

Chrysa
Chrysa @cook27041975
Απλά υπέροχο!!!!! Συγχαρητήρια το φτιάχνω πολύ συχνά. Μπράβο που ανέβασες τη συνταγή.

Από

tahitian
tahitian @artist_ea
στις
Koμοτηνή
Η μαγεία της ανακάλυψης νέων συνταγών με συναρπάζει!Το ταξίδι στις γεύσεις είναι μοναδική εμπειρία!Προσδεθείτε να το απολαύσουμε! Instagram : https://www.instagram.com/artist.ea_/?next=%2Feaartist%2F&hl=el ή απλά artist. ea
Δες περισσότερα

Κορυφαία αναζήτηση σε