κύρια φωτογραφία συνταγής Σούπερ αγριογούρουνο στη γάστρα

Σούπερ αγριογούρουνο στη γάστρα

tzilda
tzilda @cook_8476807
SERRES,GREECE

Ίσως το καλύτερο αγριογούρουνο γάστρας που έχετε δοκιμάσει!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η ώρα ψησίματος διαμορφώνεται σύμφωνα με την ποσότητα του κρέατος. Για κάθε κιλό υπολογίζουμε μιάμιση ώρα ψησίματος. Το αγριογούρουνο θέλει αργό ψήσιμο σε χαμηλή θερμοκρασία.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8 άτομα
  1. Για τη μαρινάδα
  2. 1 λίτρο γάλα
  3. 2 κεσεδάκια γιαούρτι
  4. Για το κυρίως
  5. 5-6 μέτριες πατάτες
  6. 1 κούπα κρασί κόκκινο
  7. 1/2 κούπα λάδι
  8. 1 κρεμμύδι
  9. 1 πράσινη + 1 κόκκινη πιπεριά
  10. 3 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
  11. Λίγο βούτυρο
  12. 3 δαφνόφυλλα
  13. Θυμάρι ή ρίγανη
  14. Μπαχάρι
  15. Πιπέρι
  16. Αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Μαρινάρουμε το κρέας από την προηγούμενη ημέρα μέσα στα υλικά της μαρινάδας (γάλα αραιωμένο με γιαούρτι). Διατηρούμε στο ψυγείο.

  2. 2

    Τοποθετούμε το κρέας μέσα σε μία μεγάλη γάστρα.

  3. 3

    Προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από τις πατάτες.

  4. 4

    Τέλος ρίχνουμε και το βούτυρο.

  5. 5

    Ψήνουμε αρχικά για μία ώρα στους 100ο.

  6. 6

    Συνεχίζουμε για ακόμη μία ώρα στους 150ο, προσθέτουμε τις πατάτες και τέλος στους 220ο για μισή ώρα με κλειστό το καπάκι και ακόμη μισή ώρα με ανοιχτο το καπάκι.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

HADJ1004
HADJ1004 @cook_8488666
Η μαριναδα μπαινει και ψήνεται μαζι με το κρεας στο φουρνο?

Από

tzilda
tzilda @cook_8476807
στις
SERRES,GREECE