Σούπερ αγριογούρουνο στη γάστρα
Ίσως το καλύτερο αγριογούρουνο γάστρας που έχετε δοκιμάσει!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η ώρα ψησίματος διαμορφώνεται σύμφωνα με την ποσότητα του κρέατος. Για κάθε κιλό υπολογίζουμε μιάμιση ώρα ψησίματος. Το αγριογούρουνο θέλει αργό ψήσιμο σε χαμηλή θερμοκρασία.
Υλικά
-
Για τη μαρινάδα
-
1 λίτρο γάλα
-
2 κεσεδάκια γιαούρτι
-
Για το κυρίως
-
2 κιλά αγριογούρουνο
-
5-6 μέτριες πατάτες
-
1 κούπα κρασί κόκκινο
-
1/2 κούπα λάδι
-
1 κρεμμύδι
-
1 πράσινη + 1 κόκκινη πιπεριά
-
3 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
-
Λίγο βούτυρο
-
3 δαφνόφυλλα
-
Θυμάρι ή ρίγανη
-
Μπαχάρι
-
Πιπέρι
-
Αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Μαρινάρουμε το κρέας από την προηγούμενη ημέρα μέσα στα υλικά της μαρινάδας (γάλα αραιωμένο με γιαούρτι). Διατηρούμε στο ψυγείο.
-
2
Τοποθετούμε το κρέας μέσα σε μία μεγάλη γάστρα.
-
3
Προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από τις πατάτες.
-
4
Τέλος ρίχνουμε και το βούτυρο.
-
5
Ψήνουμε αρχικά για μία ώρα στους 100ο.
-
6
Συνεχίζουμε για ακόμη μία ώρα στους 150ο, προσθέτουμε τις πατάτες και τέλος στους 220ο για μισή ώρα με κλειστό το καπάκι και ακόμη μισή ώρα με ανοιχτο το καπάκι.
Σχόλια (3)