Σούπερ υγιεινά τρουφάκια
Αυτά τα τρουφάκια είναι το καλύτερο σνακ γιατί και είναι γεμάτα πρωτεϊνή, βιταμίνες και καλά λιπαρά (ω-3, ω-6) και κόβουν την όρεξη για κάποιο άλλο σοκολατένιο γλυκό που πολύ πιθανό να μην είναι τόσο υγιεινό.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να αντικαταστήσετε όποιο ξηρό καρπό θέλετε με κάποιον άλλο όπως το ίδιο ισχύει και για τα αποξηραμένα φρούτα και μπορείτε να αλλάξετε τις δοσολογίες σύμφωνα με τα γούστα σας.
Υλικά
-
3/4-1 φλιτζανι ανάλατο βούτυρο αμυγδάλου ή καρύδας
-
5 χουρμάδες ψιλοκομμένοι
-
5 αποξηραμένα βερίκοκα ψιλοκομμένα
-
5 δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
-
1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα
-
1/2 φλιτζλανι καρύδια
-
1/2 φλιτζάνι φουντούκια
-
1/2 φλιτζάνι ωμοί σπόροι κακάο
-
1/4 φλιτζανιού σπόρους chia
-
2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
-
2
Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και φτιάχνουμε τα τρουφάκια μας.
-
3
Αν θέλουμε μπορούμε να τα πασπαλίσουμε εξωτερικά με καρύδα ή κακάο ή ότι μας αρέσει.
-
4
Αφήνουμε τα τρουφάκια στο ψυγείο για 2 ώρες.
-
5
Τα διατηρούμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.
Σχόλια (5)