teleiamageirissa
teleiamageirissa @cook_8482337
,Ελλάδα

Είναι ένα πολύ γευστικό προφιτερόλ με μπισκότα πτι-μπερ, κρέμα σοκολάτας και καραμέλα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσέξτε η κρέμα σοκολάτας και η καραμέλα να έχουν κρυώσει. Αν η καραμέλα σας έπηξε πολύ ρίξτε λίγο γάλα μέσα και δώστε της μια βράση. Αν θέλετε ραντίζετε τα μπισκότα με λίγο γάλα πριν τα στρώσετε.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
6 άτομα
  1. 2 ποτήρια γάλα
  2. 1 βανίλια
  3. 1 σφηνάκι λικέρ της προτίμησής σας
  4. 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  5. Για την καραμέλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Για την κρέμα σοκολάταςμέσα σε μια κατσαρόλα αναμειγνύω όλα τα υλικά και στο τέλος διαλύω το κορν φλάουρ σε λίγο νερό και το ρίχνω και αυτό μέσα.  Ανακατεύω μέχρι να πήξει η κρέμα.

  2. 2

    Για την καραμέλααδειάζω το ζαχαρούχο σε μια κατσαρόλα και το ανακατεύω μέχρι να πήξει, γύρω στο τέταρτο.

  3. 3

    Στρώνω 2 στρώσεις από τα μπισκότα σε ένα τάπερ και περιχύνω με σοκολάτα.  Από πάνω ρίχνω την καραμέλα.  Ξαναστρώνω μπισκότα, ξαναρίχνω σοκολάτα και καραμέλα.  Στο τέλος ρίχνω πάλι σοκολάτα για καλυφθεί η καραμέλα και πασπαλίζω με τριμμένο μπισκότο.

  4. 4

    Ανάλογα βέβαια με το τάπερ που θα χρησιμοποιήσετε θα υπολογίσετε πόσο θα ρίχνετε σε κάθε στρώση.

Αντιδράσεις

Από

teleiamageirissa
teleiamageirissa @cook_8482337
στις
,Ελλάδα

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα