Σούπερ σουφλέ αλλαντικών
Υλικά
-
20 φέτες του τοστ
-
250 γρ. ψιλοκομμένες φέτες γαλοπούλα βραστή
-
10 ψιλοκομμένες φέτες μπέικον
-
4 αυγά
-
1 ποτήρι γάλα ελαφρύ
-
1 κρέμα γάλακτος ελαφριά
-
200 γρ. κασέρι τριμμένο
-
200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα παραλληλόγραμμο πυρέξ, όχι τετράγωνο, βουτυρώνουμε και στρώνουμε 6 φέτες του τοστ. Αν στις άκρες μένει κενό, συμπληρώνουμε με κομμάτια από τις φέτες.
-
2
Ενώνουμε τα τριμμένα κασέρια, τη γαλοπούλα, το μπέικον, ρίχνουμε το 1/3 από το μείγμα και καλύπτουμε τις φέτες. Ομοίως συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο για τη δεύτερη και την τρίτη στρώση.
-
3
Χτυπάμε με ένα πηρούνι σε ένα μπωλ τα αυγά, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο.
-
4
Ρίχνουμε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω από τις φέτες, στο πυρέξ, τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του σουφλέ, όπως στο παστίτσιο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια