marymyt
marymyt @Mary_Savelou
,Ελλάδα

Λίγα μυστικά ακόμα

Ξίδι ή και κρασί μπορείτε να βάλετε παραπάνω ανάλογα με τα γούστα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
  1. 1 κιλό σουπιές
  2. 1 μέτριο κρεμμύδι
  3. 1 φλ. καφέ λάδι
  4. 1 κύβο λαχανικών
  5. 1 φλ. καφέ κρασί κόκκινο
  6. 5-6 κόκκους μπαχάρι
  7. 10 κόκκους μαύρο πιπέρι
  8. 2 φύλλα δάφνης
  9. 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
  10. 1 κοφτή κουταλιά της σούπας αλεύρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε κομμάτια τις σουπιές.

  2. 2

    Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο νερό και ρίχνουμε το κρεμμύδι αφού το έχουμε πολτοποιήσει στο μούλτι.

  3. 3

    Αφού αχνιστεί το κρεμμύδι ρίχνουμε τις σουπιές και ανακατεύουμε.

  4. 4

    Αφήνουμε για λίγο τις σουπιές να βγάλουν το ζουμί τους.

  5. 5

    Ρίχνουμε το λάδι και ανακατεύουμε για λίγο.

  6. 6

    Κατόπιν σβήνουμε με το κρασί.

  7. 7

    Βάζουμε μετά τα μπαχάρια, το πιπέρι, την δάφνη και τον κύβο.

  8. 8

    Ρίχνουμε νερό μέχρι να μισοσκεπαστεί το φαγητό και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει η σουπιά.

  9. 9

    Λίγο πριν το σβήσουμε ρίχνουμε και το ξύδι και το αφήνουμε για δυο λεπτά ακόμα.

  10. 10

    Τέλος παίρνουμε λίγο από το ζουμί του φαγητού και διαλύουμε το αλεύρι.

  11. 11

    Το ρίχνουμε στο φαγητο για να δέσει λίγο το ζουμάκι.

Αντιδράσεις

Από

marymyt
marymyt @Mary_Savelou
στις
,Ελλάδα