Σουπιές κρασοξιδάτες
Λίγα μυστικά ακόμα
Ξίδι ή και κρασί μπορείτε να βάλετε παραπάνω ανάλογα με τα γούστα.
Υλικά
-
1 κιλό σουπιές
-
1 μέτριο κρεμμύδι
-
1 φλ. καφέ λάδι
-
1 κύβο λαχανικών
-
1 φλ. καφέ κρασί κόκκινο
-
5-6 κόκκους μπαχάρι
-
10 κόκκους μαύρο πιπέρι
-
2 φύλλα δάφνης
-
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
-
1 κοφτή κουταλιά της σούπας αλεύρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε κομμάτια τις σουπιές.
-
2
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο νερό και ρίχνουμε το κρεμμύδι αφού το έχουμε πολτοποιήσει στο μούλτι.
-
3
Αφού αχνιστεί το κρεμμύδι ρίχνουμε τις σουπιές και ανακατεύουμε.
-
4
Αφήνουμε για λίγο τις σουπιές να βγάλουν το ζουμί τους.
-
5
Ρίχνουμε το λάδι και ανακατεύουμε για λίγο.
-
6
Κατόπιν σβήνουμε με το κρασί.
-
7
Βάζουμε μετά τα μπαχάρια, το πιπέρι, την δάφνη και τον κύβο.
-
8
Ρίχνουμε νερό μέχρι να μισοσκεπαστεί το φαγητό και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει η σουπιά.
-
9
Λίγο πριν το σβήσουμε ρίχνουμε και το ξύδι και το αφήνουμε για δυο λεπτά ακόμα.
-
10
Τέλος παίρνουμε λίγο από το ζουμί του φαγητού και διαλύουμε το αλεύρι.
-
11
Το ρίχνουμε στο φαγητο για να δέσει λίγο το ζουμάκι.
Σχόλια